A Főmenü konyhájában az első évadhoz képest fontos változás, hogy a házigazda új társsal, Böröcz Zsófia gasztromentor vezeti a műsort, vele a közönség már találkozhatott az első évadban is. A második évad receptúráiban ezúttal hangsúlyosabb szerepet kapnak a könnyedebb alapanyagok, de továbbra is minden részben új és szemet gyönyörködtető ételekkel készülnek a házigazdák. A tematikában továbbra is kiemelt szerepe lesz egy-egy régió, illetve ország kultúrájának és helyi jellegzetességeik elkészítésének.
A kínálatban – fagylaltok, sütemények, szörpök, hazai klasszikusok – valamennyi korosztály garantáltan megtalálja az ízlésének megfelelőt. Az új évadban is szakértők érkeznek vendégségbe és kóstolják meg a finomabbnál finomabb falatokat, valamint személyes történeteikkel fűszerezik meg az adásokat. Így nemcsak a hazai és nemzetközi gasztronómiát ismerhetik meg a nézők, hanem annak jeles képviselőit is. A vendégszereplők között lesz Góg Angéla, Nyíri Szása, de lesz egy különleges epizód is, Szulló Szabinával. Sőt, vendégként érkezik Pikali Gerda, aki az új évad narrátoraként is végigkíséri majd az adásokat.
A könnyedén elsajátítható konyhai tippek és házilag elkészíthető receptek rendkívül népszerűvé tették az első évadot. Széll Tamás professzionális mozdulatsorai pedig az otthoni konyhában is kiválóan alkalmazhatók, így végig beavatottnak érezheti magát a néző is. „A Főmenü egy igényes, hasznos és edukatív, ugyanakkor szórakoztató gasztroműsor" – emelte ki a Michelin-csillagos séf. Az új műsorvezetőtárssal pedig új lendületet fognak kapni az adások is. A desszertek világában magabiztosan mozgó
Böröcz Zsófia ígérete szerint könnyedebb és egészségtudatosabb ételek is asztalra kerülnek.
Tamás és Zsófia bemutatják azokat a gasztro-trendeket, amelyek mostanában sok fiatalt foglalkoztatnak, nagyobb hangsúlyt kapnak a vegetáriánus ételek, illetve olyan fogásokkal készülnek, amelyek laktatóak és egészségesek egyaránt.
A műsor weboldalát itt találja.