A táncházmozgalmat ünnepli a Dankó Rádió új sorozata

Liber Endre
Vágólapra másolva!
A táncházmozgalom indulásának 50. évfordulójára 13 részes sorozatot rögzített a Dankó Rádió, amelyben felidézi az elmúlt fél évszázad 50 legfontosabb kapcsolódó lemezét. Az évforduló napján elérhetővé vált az összes adás a Médiaklikken.
Vágólapra másolva!

Rendhagyó zenés sorozat indult idén a Dankó Rádió Táncházban című műsorában, amely a magyarországi táncházmozgalom 50. évfordulója alkalmából készült. A 13 részes, 50 éves a táncházmozgalom című széria házigazdája Liber Endre, a Tükrös Zenekar zenésze, aki az egyes epizódokban folytatja a világviszonylatban is egyedülálló mozgalom küldetését: élteti a népzenei- és tánchagyományokat, egyben ráirányítja a közönség figyelmét a magyar folklór megőrzésének fontosságára.

Forrás: Váradi Levente

Bemutatják, hogy az elmúlt ötven évben milyen utat járt be a mozgalom, beszélnek lemezekről, zenészekről, táncegyüttesekről és megmutatják az autentikus, valamint a hagyományéltető, de új zenéket egyaránt.

A teljes sorozat a táncházmozgalom indulásának 50. évfordulóján elérhetővé vált a Médiaklikken, így több mint 12 órányi új népzenei műsort hallgathatnak meg újra a Dankó Rádió hallgatói.