"Az előző évadokhoz hasonlóan idén is levontam a konzekvenciát, tanultam a hibáimból, amit pedig jól csináltam eddig, azt idén is igyekeztem folyatni. Ahogy a zenei tehetségkutatóknál is, egy főzős műsornál is sokan gondolhatják, hogy van-e értelme újabb évadot készíteni, akadnak-e még tehetségek? Örömmel állíthatom, hogy idén is meglepődtünk, mert meglepően ügyes versenyzők kerültek be a műsorba.
Úgy érzem, az idei évad a legkiegyensúlyozottabb olyan értelemben, hogy nincsenek olyan nagy szakadékok tudásban. Az első három évadban majdhogynem az elején biztosak voltunk abban, ki nyeri majd végül a műsort. Idén sokkal több az izgalom, óriási meglepetések várhatóak
– mondta el a Metropolnak Krausz Gábor, aki arról is mesélt, mennyire számít a versenyben a vendéglátós múlt.
"Ha valaki dolgozott már üzemi konyhában, mindenképpen nagy előny, hiszen jobban átlátja a terepet, fél szavakból is megértjük egymást, érti a vágási technikákat, a szakkifejezéseket. Amikor csak egy perc is elmegy azzal, hogy a versenyzőnek magyaráznom kell, mi a feladata, kiborító és lelassítja a folyamatot.
Viszont fontos kiemelni, hogy az amatőrök sokszor sokkal lelkesebbek, jobban akarnak bizonyítani.
Külön verseny szokott lenni abból, hogy ki a legjobb amatőr, a legügyesebb nő és egyebek. Ez a versenyzők számára is ösztönző, jót tesz a büszkeségüknek, teljesítményüknek. Ezért mondjuk mindhárman mindig azt, hogy nem mindig az az egyetlen győztes, aki elviszi a főnyereményt, hanem aki saját magához képest jobban teljesít.
Krausz Gábor azt is elmondta, hogy az előző évadokhoz hasonlóan idén is akadtak olyan versenyzők, akiknek nem engedték el a kezét a műsor után. Segítettek nekik munkát találni, elhelyezkedni. "Én létrehoztam egy beszélgetős csoportot, amiben a forgatáson kívül is segítséget, lelki támaszt nyújthatok a csapatomnak. De összességében minden versenyzőre igyekszem odafigyelni, nemcsak azokra az emberekre, akik alám tartoznak" - árulta el.