Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető, 2022.01.15.
Vágólapra másolva!
Ma négy hete, hogy Babicsek Bernátot szülei holtan találták solymári otthonában - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Babicsek Bernát lakástűzben halt meg, édesanyja máig értetlenül áll a történtek előtt.

– mondta az édesanya.

Babicsek Bernát temetése január 15-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Négy hét telt el, azóta Márta néni nem nyilatkozott a sajtónak sem.

"Rengeteg barátunk van, mindig aktívan vettünk részt a falu életében, de mindenkinek elmondom, hogy még nem akarok, nem tudok beszélni a bennem lévő érzésekről" – mondta a Borsnak, akikkel kivételt tett.

Napi szinten találkoztunk, írtunk egymásnak, és mindig hazajött. Még csak most fejezte volna be a házát, amit az édesapjával közösen építettek. Tíz éve ott élt már, mindig valamit csinált rajta, most tavasszal készült volna el a garázs és a kerítés építésével, hogy az udvara is gyönyörű legyen" – mesélte Márta néni, majd azzal folytatta, mennyire büszke volt Bernátra, aki ismertsége ellenére is szerény, szerethető tudott maradni.

"Akárhol találkoztunk, mindig az volt az első, hogy szaladt hozzánk és megölelt minket. Soha nem szégyellt semmilyen fórumokon bennünket, mert mi nem vagyunk művészek, hanem egyszerű emberek. Igyekeztünk a háttérben maradni, ha valahova elkísértük, de ő mindig azt mondta: „Gyere anyukám!". Büszkén mutatott be mindenkinek minket. Állandóan azt mondta nekünk, hogy hálás és köszöni, amiért annyi mindennel segítettük. Gyermekkorától fogva önálló volt, nem ismert lehetetlen" – mondta az asszony, aki még mindig a válaszokat keresi a tragédiára.

Mondta, hogy fáradt, és szilveszterkor nem megy sehova, az év utolsó napján fél egykor hagytuk magára, mert aludni, pihenni szeretett volna, mivel elsején már programja volt. Mégis neki állt főzni, de valószínűleg elaludt" – mondta a Borsnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!