A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Nem akart külföldön új életet kezdeni Frenreisz Károly

Frenreisz Károly
Vágólapra másolva!
Zenészként csábította a nemzetközi siker, de hosszú távon csak Magyarországon tudta elképzelni az életét – jelentette ki a Kossuth-díjas zenész a Duna Hogy volt?! című műsorának legutóbbi epizódjában.
Vágólapra másolva!

Szeptembertől új sztárvendégekkel és témákkal várja a Hogy volt?! nézőit Radványi Dorottya és Sztankay Ádám. A két műsorvezető Boncz Géza humorista, író életének meghatározó állomásait elevenítette fel a meghívottak elbeszéléseiből. A pesti humor és annak emblematikus alakja bírta otthonmaradásra annak idején Frenreisz Károlyt, aki – sikerei ellenére – a németországi és svájci vendéglátóhelyeken sosem érezte annyira jól magát, hogy véglegesen kiköltözzön.

Forrás: Origo

"Amikor huszonéves koromban másfél évig játszottam Nyugat-Európában, kaptam néhány igen komoly ajánlatot, hogy maradjak ott. Megmondom őszintén, hogy a pesti humor volt az oka, hogy visszautasítottam. Nem akartam kihagyni az életemből, hogy az anyanyelvemen szórakozzak, ebben a döntésben Boncz Géza is nagy szerepet játszott" – mesélte Frenreisz Károly, akit valósággal lenyűgözött az egykori előadóművész hihetetlen tehetsége és termékeny alkotói munkássága. „Sokan loptak tőle szövegeket, de ő mindig nagyvonalúan legyintett rá, mondván, másnap úgyis ír a tegnapinál eggyel jobbat" – tette hozzá a zenei szakember.

A teljes beszélgetés, amelyben megszólal még Temesi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas író, Nádas György humorista, a Dankó Rádió műsorvezetője és Boncz Géza fia, Boncz Dániel újranézhető a Médiaklikken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!