A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Ezt lehet tudni Gálvölgyi János állapotáról, megszólalt egy orvos

Gálvölgyi János
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Gálvölgyi János rosszul lett otthonában múlt szerdán. Napok óta nem adott hírt róla a családja, de hétfő délután a lánya egy bejegyzésben közölte, hogy a színész túlvan az életveszélyen.
Vágólapra másolva!

A Kossuth-díjas színész otthonában lett rosszul, nehezen vett levegőt, és félrebeszélt. Azóta tüdőembóliát diagnosztizáltak nála, lélegeztetőgépre kötötték.

A legfrissebb hírek szerint már nincs életveszélyes állapotban, de továbbra is az intenzív osztályon kezelik.

Az Origo megkérdezett egy professzort arról, mik a betegség előjelei. Fontos megjegyezni, hogy ő nem a színész orvosa, Gálvölgyi János állapotáról nem tud tájékoztatást adni.

Legenyhébb tünetei a nehéz légzés és a szúró mellkasi fájdalom, de vérköpés is jelentkezhet. Később jön a nagy baj, amikor csökken az oxigéntelítettség, és fulladni kezd a beteg. Már az első jelekre azonnal mentőt kell hívni, a tüdőembólia egy életveszélyes állapot" - mondta prof. Blaskó György, aki a kezelésről is beszélt az Origónak.

Ha időablakon belül ér be az illető, akkor lízist vagyis oldást, gyógyszeres terápiát kell csinálni. Ha azonban túllépte a 2.5 órás keretet, akkor alvadásgátló kezelést kell kapnia a páciensnek" – zárta a professzor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!