A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

4 kontinens, 11 ország, 200 hallgató: zajlik a Madách Projekt 2023

Vágólapra másolva!
A Madách Projekt 2023 az év egyik legfontosabb nemzetközi felsőoktatási kulturális eseménye, mely alkalommal egy közös nagyprodukció keretében, négy kontinens tizenegy országának színművész szakos hallgatói bemutatják Madách Imre legismertebb alkotását, Az ember tragédiáját. A Vidnyánszky Attila által életre hívott projektben a dráma tizenöt színét egy-egy ország színművészet szakos hallgatói adják majd elő saját anyanyelvükön, saját rendezésben, az általuk megálmodott díszletben. Videónk az első, bemutatkozó napon készült az Eiffel Műhelyházban.
Vágólapra másolva!
Forrás: Visual Up

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából egyedülálló nemzetközi színházi produkció valósul meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Madách Projekt 2023 a Színházi Olimpia egyik kiemelt programja, amely során tizenegy ország színművészeti egyetemeiről érkeznek hallgatók Budapestre, hogy saját feldolgozásukban bemutassák Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának valamely színét. A Vidnyánszky Attila által életre hívott projektben a dráma tizenöt színét egy-egy ország színművészet szakos hallgatói adják majd elő saját anyanyelvükön, saját rendezésben, az általuk megálmodott díszletben.

Forrás: Visual Up

A dráma tizenöt színe közül három – a második (A paradicsom), a harmadik és a tizenötödik szín (Pálmafás vidék) – Magyarországon marad, ezeket a Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári színművész hallgatói adják elő.

A Menny színt a lengyel Warszawska Szkola Filmowa, Egyiptomot az egyiptomi Academy of Arts, Athént a görög Drama School of the Athens Conservatoire, Rómát az olaszországi Centro Teatro Attivo, Konstantinápolyt a törökországi Istanbul Aydin University, Drama and Acting, a két Prága, valamint a Kietlen havas táj színt a romániai National University of Theatre and Film “Il Caragiale” egyetem, Párizst a franciaországi EICAR The International Film and Television School, Londont a brit The Liverpool Institute for Performing Arts, a Falansztert a georgiai Shota Rustaveli Theatre and Film State University of Georgia, az Űr színét a kanadai York University hallgatói viszik színpadra. A csoportok június elején érkeztek az országba, és az Eiffel Műhelyházban próbálják a nagyszabású produkciót, amelynek bemutatója június 23-án lesz a Hajógyári-szigeten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!