Aljas módszerrel verték át Hajdú Pétert

Hajdú Péter bemutatja új műsorának, az "Összezárva" stúdióját Budaörsön 2020. szeptember 7-én, Hajdú Péter, Összezárva, Life, Life TV, Budaörs, sajtóbejárás
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, ellopták Hajdú Péter Instagram-oldalát, majd meg is zsarolták. A műsorvezető most részletesen elmesélte, mi történt pontosan.
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter oldalához 165 ezer követő és több szponzorációs szerződés tartozik, de jelenleg nem fér hozzá. Úgy döntött, egy videóban meséli el a teljes történetet, közben pedig elkezdett építeni egy új oldalt, ahol várja a régi és új követőket.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Elmondta, hogy egy üzenetet kapott, amelyben az állt, hogy megkapná azt a bizonyos 'kék pipás" hitelesítést az Instagram-oldalára, ehhez azonban meg kell erősítenie az adatait. Rá is kattintott az üzenetben lévő linkre, majd megadta az adatait: a felhasználónevét, a jelszavát, valamint az email-címét és a telefonszámát is. Belátta, ez hiba volt, tanult is belőle. Ezután nem tudott bejelentkezni a fiókjába, majd WhatsAppon kapott egy üzenetet egy török, +90-542-537-7330-as számról, amelyben 250 eurót követeltek tőle azért, hogy visszakaphassa az oldalt.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy kidobott az Insta, nem tudtam visszalépni. Pár perc múlva kaptam egy üzenetet a WhatsAppon, amiben azt írta a zsaroló: az oldalad már az enyém, de szívesen visszaadom neked a fiókod, ha fizetsz érte 250 eurót" - mondta.

"Beszéltem nagyon sok szakemberrel, kollégáimmal, akikkel ez már megtörtént, mindenki azt javasolta, inkább fizessem ki, akkor vissza fogom kapni" – mesélte a tévés, aki a fizetés után csak egy újabb zsaroló üzenetet kapott.

Az oldalát azóta sem kapta vissza, így készített egy újat. "Sziasztok! Ez az új oldalam! A másikat feltörték és ellopták! 165 ezren követtétek, próbáljuk együtt újra felépíteni ezt a csodás közösséget! Kérlek, egy megosztással segítsetek, hogy sikerüljön" - írta új Instagram- fiókja első posztjában Hajdú Péter. Hozzátette: amennyiben mégis sikerülne visszaszerezni a régi profilját, mindenképp értesíti a követőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről