Megvan az első vérvizsgálat eredménye arról, hogyan halt meg Matthew Perry

Matthew Perry élete képekben, galéria, 2023
(FILES) Actor Matthew Perry attends the 2003 TV Land awards at the Palladium theatre in Hollywood on March 2, 2003. Matthew Perry, one of the stars of smash hit TV sitcom "Friends," has been found dead at his home, US media reported Saturday October 28. He was 54. Law enforcement sources told the Los Angeles Times that Perry was found unresponsive in a hot tub at his Los Angeles home. The LA Times and TMZ, which first reported the news, both said there were no signs of foul play, citing anonymous sources. (Photo by Chris Delmas / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, múlt hét szombaton váratlanul meghalt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry, akit Chandler Bing szerepében ismert meg a világ. Az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában talált rá az asszisztense, aki a végsőkig küzdeni próbált Perry életéért, de már hiába. Az elsődleges jelentések alapján a színész halálát fulladás okozta, de ez egyelőre még nem a hivatalos eredmény.
Vágólapra másolva!

Továbbra is folynak a vizsgálatok Matthew Perry halálát illetően, akit október 28-án, szombaton talált meg holtan az asszisztense az otthonában lévő jakuzziban. Egyre több drámai részlet derül ki a színész halálának körülményeiről, mindenki értetlenül áll az eset előtt. A Jóbarátok sztárjait is teljesen lesújtotta barátjuk halála, hiszen úgy gondolták, túl van életének nehéz időszakán és boldog.

A halála előtt egy kétórás pickleball-mérkőzést játszott a Riviera Country Clubban, ami számára az utóbbi időben nagyon sokat jelentett. Korábban játékostársa is beszámolt arról, hogy az elmúlt napokban egyre furcsábban viselkedett a színész, de nem gondolta senki, hogy nagy baj lenne.

Matthew Perry korábban teniszezett is, de új szenvedélye a pickleball volt Forrás: Getty Images via AFP/2003 Getty Images/Carlo Allegri

Matthew Perry korábbi drogfüggősége miatt többen is arra gondoltak, hogy visszaeshetett, de az első vizsgálatok igazolták, hogy nem volt fentanil vagy metamfetamin a vérében. További teszteket is végeznek majd, hogy más illegális szerek használatát is kizárhassák, valamint a lakásában talált vényköteles gyógyszerek mennyiségét is tesztelik Perry vérmintájából, hogy kizárhassák, nem azok okozták a halálát.

A vizsgálatok eredményére még egy jó ideig várni kell, ugyanis fél évbe is telhet, hogy a halottkém kimutassa, pontosan mi vezetett a színész halálához; az elsődleges okot, a fulladást egyelőre nem erősítették meg hivatalosan - írja a TMZ.

Egy amerikai youtuber belgyógyász, intenzív terápiás orvos és tüdőgyógyász, Mike Hansen egy új videójában arról beszélt, nem egyedi eset Perry halála, hiszen elég magas a száma azoknak, akik jakuzziban ülve halnak meg. Általában a hatóságok tudomására jutott estek száma nagyjából húsz fő évente, de a valódi számuk ennél sokkal magasabb, akár háromszáz fő is lehet. Az orvos szerint nagyon veszélyes lehet a jakuzzik felelőtlen használata, ugyanis a fertőzések, a test túlhevülése, hipotermia is felléphetnek a következtében.

Hansen szerint lehetséges, hogy a színész túl sokáig ült a forró vízben, amitől elálmosodott, vagy rosszul lett és nem tudott egyedül kijönni a vízből. Az orvos mindenki figyelmét felhívja a videóban a jakuzzi megfelelő és tudatos használatára, mert valóban nagyon veszélyes több szempontból is. Az angol nyelvű videót erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Matthew Perry utolsó fotója is a jakuzziban készült, itt találták meg a holttestét https://www.instagram.com/mattyperry4/
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!