Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Szerelmes fiatalok New Yorkban, nyugdíjas télapó, furcsa reptéri kalandok: hét sorozat karácsonyra

Dash és Lily, Dash and Lily
Vágólapra másolva!
Sokaknak már az egész december a karácsonyi készülődésről szól, a tévécsatornáknál és streamingszolgáltatóknál is eljött a karácsonyi filmek szezonja. Természetesen a sorozatrajongók sem maradnak néznivaló nélkül az ünnepek idejére, több vidám, könnyed sorozattal tölthetik a téli szünetet. Hangolódjon az ünnepre karácsonyi sorozatajánlónkkal!
Vágólapra másolva!

Itt a karácsonyi szezon, a klasszikus tévés különkiadások, illetve más jellegű sorozatok karácsonyi részei mellett olyan szériák is bekerültek a Netflix, az Amazon Prime, a Disney+ és más streamingszolgáltatók kínálatába, amelyek kimondottan a karácsonyról, az ünnepi készülődésről szólnak. Ezek közül ajánlunk most hetet, ha már megvannak az ajándékok, nyugodtan le lehet ülni a tévé vagy a számítógép elé – íme, a legjobb sorozatok a karácsonyi szünetre.

Ünnepek alatt nézze ezeket a karácsonyi sorozatokat!

A Dash és Lily két New York-i fiatalról szól, akik az ünnepi időszakban egy nyomolvasós játékot játszanak,

ismeretlenül hagynak egymásnak üzeneteket egy jegyzetfüzetben különféle helyszíneken

– aminek során persze egymásba is szeretnek.

A kedves történethez sikerült két szimpatikus szereplőt is találni: a cinikus srácot a The Walking Deadben és az Eufóriában is látott Austin Abrams játssza, a kissé talán naiv lányt pedig Midori Francis, aki például a Jó srácokban vagy az Ocean's 8: Az évszázad átverésében tűnt fel korábban.

Igazi romantikus karácsonyi élmény a Dash és Lily Forrás: Netflix

A Dash és Lilynél valamivel újabb az A Storm for Christmas, a rossz karácsonyi filmeket is gyártó Netflix tavaly mutatta be. Európai, közelebbről norvég sorozatról van szó, amely jórészt az oslói repülőtéren játszódik:

ott fonódik össze egy csapat idegen sorsa, akik egy óriási hóvihar és a lemondott járatok miatt kénytelenek együtt tölteni a karácsony előtti órákat.

A karakterek persze változatosak, ünnepelt énekesnő, betegséggel küzdő pultos és a férjét a kollégájával megcsaló nő is feltűnik, többek között.

Hogy ne legyen utálatos a karácsony: várja az Utálatos karácsony!

Szintén norvég ünnepi sorozat az Új barát karácsonyra, van is átfedés az alkotók és a szereplők között az A Storm for Christmasszel.

A történet középpontjában az örök szingli Johanne áll, akinek elege van abból, hogy 30 évesen már folyamatosan kapja az utálatos megjegyzéseket a szüleitől és családos testvéreitől,

ezért az aktuális karácsonyig (a következő 24 napban) mindenképp szerezni akar magának egy férfit, akit elvihet az ünnepi vacsorára – ami persze az idő hiánya miatt nem a legegyszerűbb feladat.

Az Új barát karácsonyra főszereplőjének 24 napja van, hogy találjon egy férfit a családi vacsorára Forrás: Netflix

Lényegében ugyanez a sztorija az Utálatos karácsonynak is, ami nem meglepő, hisz az Új barát karácsonyra olasz remake-jéről van szó – ennek megfelelően a visszafogottnak mondható norvég család helyett ezúttal igazi olaszos kavalkádban találhatjuk magunkat, hátha ez valakinek jobban ínyére van.

Csakis így teljes az ünnep: további sorozatok a karácsonyi szünetre

Már a címe alapján is a családdal töltött karácsonyról szól a Karácsony a családdal, Luke Mockridge német humorista sorozata. Keserédes történetről van szó, hisz a karácsonyra hazaérkező zenész csupa kellemetlen meglepetéssel szembesül otthon: a testvére az ő exével randizik, de a szüleinek is van egy nagy titkuk.

Ennél kellemesebb családi szórakozást nyújthat az ünnepi időszakra a Disney+ kínálatában található Télapuk, amelynek címe nem véletlenül rímel a Télapu című filmre és folytatásaira. A vígjátéksorozatban szintén Tim Allen játssza a főszerepet, akinek a karaktere 65 évesen már nem szívesen vállalja a Télapu feladatát, keresi a megfelelő utódot.

Ötletek a karácsonyi készülődéshez

Hogy ne csak fikciós sorozatokat ajánljunk, idén már a tizenegyedik évaddal folytatódik a The Great Christmas Light Fight, az ABC ünnepi realityje. Voltak már halloweeni kiadásai is, de a műsor alapvetően arról szól, hogy a versenyző családok és baráti társaságok megpróbálnak minél ötletesebb és látványosabb karácsonyi fénydekorációval előállni – a legjobb pedig 50 ezer dollárt nyer.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről