Szívszorító dolgot mesélt a rákban meghalt Fábián Juliról az édesanyja

Fábián Juli
Vágólapra másolva!
Fábián Juli énekesnő 37 évesen, rákban halt meg még 2017-ben. Halála az egész országot megrázta, családja pedig még mindig nem tudta feldolgozni az elvesztését.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, hosszan tartó daganatos megbetegedésének következtében, 37 éves korában meghalt Fábián Juli, aki a kezelések ellenére sem tudta legyőzni a gyilkos kórt. Sokan gyászolták a népszerű és tehetséges dzsesszénekesnőt, néhányan közösségi oldalaikon is megemlékeztek róla. 2019. december 15-én mutatták be a Lévai Balázs rendezte Like A Child című dokumentumfilmet, ami a meghalt sokoldalú énekesnőről, Fábián Juliról készült.

Juli édesanyja, Lamberger Galina megalapította a Fábián Juli Emlékalapítványt, hogy megőrizzék az énekesnő emlékét, és beteg zenészeket támogassanak vele, akik nem tudnak fellépni és alkotni.

Az énekesnőtől rengeteg tárgyat és emléket őriz a családja, melyek érzelmileg sokat jelentenek nekik. 

"Sok minden maradt a lányom után, ruhák, cipők, ékszerek, naplók, gyerekkori levelezések, pólók, amiket ő tervezett. A lakásomban egy szekrény tele van a holmijaival, a polcon festett üvegek állnak, amiket tőle kaptam karácsonyra.

 Juli szerette az ecsetet használni, a fürdőszoba tükrére is festett egy almát, ami a mai napig megőriztem.

 Hatalmas CD- gyűjtemény, jazzel kapcsolatos szakkönyvek, amelyekhez nem tudok hozzányúlni.

 Érzelmileg nagyon kötődöm a ruháihoz, hisz ezeket viselte.

 Mindig hordok valamit magamnál, ami az övé volt, most épp egy szemüvegtokot. 

A családban mindenkinél van valami tőle, hogy érezzük, még mindig velünk van - részletezte az édesanya, aki habár már hét éve elvesztette a lányát, hiányát a mai napig nem tudta feldolgozni. 

"Vannak nehéz pillanatok, amikor látom, hogy a Budapest Park előtti tér az ő nevét viseli, és minden koncertjegyen ott áll a Park címe – Fábián Juli tér 1. 

A tér elnevezését végig zokogtam, csak a családot hívtam el az ünnepségre.

 A családban karácsony, a születésnap, az évforduló nehéz.

Ha bemegyek egy boltba, ahol éppen szól egy száma, sírva kirohanok.

 Ha utazom az autóban és váratlanul felcsendül a dala sírva félre kell állnom. Őt hallgatni nagyon nehéz. Az utcán nagyon gyakran odajönnek hozzám jószándékú idegenek és könnyes szemmel megölelnek" - mesélte a Glamournak Lamberger Galina. 

Hozzátette, hogy június 14-én a Magyar Zene Házában különleges aukciót rendeznek, ugyanis többek között Fábián Juli személyes tárgyait, ékszereit is elárverezik majd. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről