Kínos videó terjed Kamilla királynéról, mindenki erről beszél - videó

Vágólapra másolva!
Kamilla királyné és III. Károly király Franciaországba utaztak a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából, azonban a királyné kellemetlen helyzetbe került.
Vágólapra másolva!

Kamilla királyné és III. Károly király nemrég Franciaországba utaztak a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen Emmanuel Macron francia elnök és felesége, Brigitte Macron is jelen voltak. Az esetről videófelvétel is készült, amin jól látható, hogy Brigitte Macron megpróbált kezet fogni a királynéval, miután megkoszorúzták a brit Normandia emlékművet Ver-sur-Merben. Kamilla királyné azonban ezt nem viszonozta, mereven maga mellett tartotta mind a két kezét. A két nő ezután egy pillanatig némán állt, mielőtt visszatért férjükhöz.

A brit királyi családdal való érintkezés megfelelő etikettje régóta erősen vitatott téma. A királyi család weboldalán, amelyet Erzsébet királynő 2022 szeptemberében bekövetkezett halála után még nem frissítettek, ez áll:

"A királynővel vagy a királyi család valamely tagjával való találkozáskor nincsenek kötelező viselkedési szabályok, de sokan szeretnék betartani a hagyományos formákat."

Ezt ismerve a francia first lady felismerhette volna a jeleket, azonban Kamilla reakciója minden bizonnyal még őt is meglepte, ugyanis Károly királyék és Macronék köztudottan jóban vannak, számára pedig természetes lett volna a kézfogás.

Bebizonyítva, hogy nincsenek szigorú szabályok a köszöntésre,  az uralkodó öleléssel üdvözölte Macron elnököt a Brit Normandia Emlékműnél, majd kézen csókolta őt. Az évfordulón a párok tiszteletüket tették a Honvédelmi Minisztérium és a Brit Királyi Légió által szervezett D-napi partraszállás évfordulója alkalmából rendezett eseményén - írja a Peope. 

Harry herceg is megszegett egy fontos hagyományt

A hagyományok szerint a brit királyi család tagjai egyenruhában vesznek részt a neves eseményeken, így a néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő temetésén is. A botrányairól ismert Harry herceg és felesége, Meghan Markle is a családdal tartott és támogatásuk jeleként Károly király és felesége, Kamilla királyné mögött foglaltak helyet a szertartáson.

Ami sokaknak feltűnt, hogy csak Harry herceg nem viseli a család tagjai közül az egyenruhát, melynek oka, hogy hiába ásták el a csatabárdot II. Erzsébet királynő halála után, mégsem tekintik Harry herceget teljes értékű családtagnak, mivel az lemondott hercegi feladatairól 2020-ban, hogy feleségével együtt Amerikában kezdjenek új életet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről