Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hatalmas a botrány Marilyn Monroe ikonikus háza körül

Marilyn Monroe
Vágólapra másolva!
Marilyn Monroe egykori otthonát hivatalosan is műemlékké nyilvánították. Jelenlegi tulajdonosai azonban beperelték a városházát, mert felháborodtak a döntésen.
Vágólapra másolva!

Marilyn Monroe luxus otthonát, - ahol a hollywoodi legenda 1962 augusztusában barbiturát-túladagolásban halt meg-, történelmi-kulturális műemlékké nyilvánították. A probléma viszont az, hogy a jelenlegi tulajdonosai nem akarják eladni az ingatlant.

A brentwoodi házat Monroe akkor vette, mikor öt év után véget ért Arthur Millerrel kötött házassága. A spanyol stílusú, 1929-ben épült lakásban nyolc szoba található, az épületet vörös cseréptető fedi, belül fehér stukkók díszítik. A medencével, valamint egy nagy kerttel rendelkező otthon 270 négyzetméter lakóterületű, ahol alig hat hónapig élt Marylin Monroe, melyet erődjének nevezett.

A jelenlegi tulajdonosok, Brinah Milstein, és férje, tavaly vették meg a házat,de nem azért, mert rajongtak a színésznőért, hanem azért, mert a szomszédos családi házuk bővítésére szánták, lebontották volna, amitől megmentette az ingatlant a városi tanács. 

Hevesen tiltakoztak az ellen, hogy műemlékké nyilvánítsák a házat, még a városi tanácsot is beperelték, ráadásul rengetegen kíváncsiak  a sztár otthonára, ez pedig kellemetlenül érinti őket. A városi tanács a szerdai ülésén megszavazta az ingatlan műemlékké nyilvánítását, ezért a tulajdonosok nem tudják azt lebontani.

A szóban forgó tárgyalásra 2024. augusztus 13-án kerül sor. A házaspár azt állítja, hogy a házat átalakították, és nincs fennmaradó bizonyíték abból az időből, amikor Monroe ott élt, ezért sem lehetne történelmi-kulturális műemlékké nyilvánítani - írja a TMZ. 

Mentális problémákkal küzdött

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot, de abban sokan egyetértettek, hogy élete tele volt személyes és mentális problémákkal.

Amikor a The Misfits, a Kallódó emberek című filmben szerepelt, élete annyira szétcsúszott, hogy terapeutája egy New York-i pszichiátriai klinikára küldte. Monroe abban a hitben volt, hogy egyedül lehet majd, kap időt a pihenésre, de valójában a pszichiátriai osztályukon helyezték el. Marilyn Monroe gyűlölte az ott töltött időt. A problémák azonban a kezelés után sem oldódtak meg, végül gyógyszer-túladagolás végzett az egykori bálvánnyal.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről