Különleges emléket osztott meg a TV2 sztárja Tompos Kátyáról

Tompos Kátya
Vágólapra másolva!
Péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya, régóta nagyon beteg volt. Több ismert ember is elbúcsúzott tőle a közösségi oldalán, halálhíre az egész országot megrázta. Most a TV2 sztárja idézett fel róla egy különleges emléket.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, 41 évesen, hosszan tartó betegség után péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes - tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje az MTI-vel pénteken.

Betegségéről keveset lehetett tudni, csak május elején derült ki, hogy két éve tartó visszavonulásának oka egy ritka daganatos megbetegedés, melynek gyógykezelésére csak egy speciális módszer van, ami hazánkban nem elérhető. Ebben szerettek volna neki segíteni kollégái és barátai, akik rábeszélték, hogy hadd szervezzenek gálaestet és gyűjtést, hogy megkaphassa a kezelést, de sajnos már túl késő volt.

A színésznőről a közmédia és a TV2 megemlékezett, a hazai sztárok pedig egymás után búcsúztak tőle a közösségi oldalaikon.

Most Bányai Noémi, a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje is megszólalt a tragédiáról, aki kislányként együtt dolgozott Tompos Kátyával.

"Még 2010-ben a Novák Eszter rendezte a Szegedi Szabadtéri Játékokon a My Fair Lady-t, akkor dolgoztunk együtt először, majd 2011-ben a Valahol Európában című darabban is volt lehetőségem hozzá. Ekkor még nagyon fiatal voltam, de már akkor is nagyon felnéztem rá. A

 My Fair Lady egyik próbájának szünetében pont egyedül voltam egy játékkal a kezemben, amikor odajött hozzám és megkérdezte, milyen játékom van, majd játszott is velem.

 Nagyon nyitott és közvetlen volt, sőt az volt számomra a meglepő, hogy mennyi szeretetet tudott sugározni a környezetének" - emlékezett vissza az énekesnő a megismerkedésük pillanatára. 

Tompos Kátya halálhíre megrendítette őt.

Tompos Kátya és Bányai Noémi
Fotó: Bányai Noémi / Instagram

"Pont reggel kilenckor küldtem el anyunak, hogy mennyire jó, hogy összegyűlt a pénz a kezeléseire, majd kicsit később érkezett a hír, hogy elment. 

Nagyon szíven ütött ez most.

 Azért is rendített meg ennyire, mert mi is keresztül mentünk anyukámmal a rákon, így pontosan tudjuk, hogy mennyire nehéz ez a küzdelem. 

Tényleg abban reménykedtünk, hogy így, hogy összegyűlt a pénz, sikerülhet kigyógyulnia, hiszen egy nagyon erős nő, de sajnos nem sikerült 

- mesélte megrendülten a Borsnak. 

A gyógykezelésre összegyűjtött pénzről is rendelkezett

Tompos Kátya már sejtette, hogy nem biztos, hogy túléli és eljut az immunterápiára, amire gyűjtöttek, ezért rendelkezett, hogy halála esetén a befolyt összeggel mi történjen. Ez a saját Facebook-oldalán közzétett közleményből derül ki, melyben menedzsmentje jelentette be a váratlan halálhírét.

Várhatóan egy hét múlva tájékoztatunk mindenkit az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről

- fűzték hozzá, mivel nem volt lehetőségük egyeztetni jogi és pénzügyi szempontból Tompos Kátya akaratának kivitelezhetőségéről.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről