Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyertyagyújtást szerveznek Tompos Kátya emlékére

Tompos Kátya
Fotó: ATTILA KLEB
Vágólapra másolva!
A színésznő múlt pénteken, 41 éves korában halt meg. Halálhíre az egész országot megrázta, hamarosan nyilvános gyertyagyújtással emlékezhetnek meg róla a rajongók és a barátok.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, 41 évesen, hosszan tartó betegség után péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész, énekes. Bár sokáig nem beszélt róla, Tompos Kátya évekig keményen küzdött a betegségével. Az élni akarása nagyon erős volt, az állapota főleg élete utolsó két-három napjában fordult rosszra, akkor már sejthető volt, hogy nem tudja legyőzni a betegséget. Már nem Németországban, hanem egy hazai kórházban kezelték, ahol a hozzá közelállók is mellette lehettek. Kollégája és egyben jó barátja, Básti Juli a férjével, Puskás Tamással búcsúzott el tőle csütörtökön a kórházban - a színésznő megrázó dolgokat mesélt Tompos Kátya utolsó napjairól.

Hrutka Róbert, színésznő egyik legjobb barátja — aki a „Szeretünk Kátya” címet viselő gálaestet is rendezte – most a Storyval osztotta meg, hogy Tompos Kátya emlékére hamarosan nyilvános gyertyagyújtást szerveznek.

Rengetegen szeretnének búcsút venni Kátyától, ezért úgy döntöttünk, hogy június 7-én nyilvános gyertyagyújtást szervezünk a Várkert Bazárban az emlékére

– mondta a lapnak a zenész, hozzátéve: a színésznő temetését jelenleg szervezik, arról viszont édesanyja dönt, miképp zajlik majd a lánya búcsúztatása.

Az egész ország összefogott érte

A színésznőt nemcsak a közönsége, de a kollégák, barátok is gyászolják, akik közül sokan gyűjtést szerveztek a felépüléséért, ám akkorra már késő volt. A jótékonysági gálán közel hétszázan vettek részt, a kezelés ára szerencsésen összegyűlt, sőt még több is. 

"Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani még ebben a fura világban is” - nyilatkozta korábban Hrutka Róbert, Tompos Kátya egyik legjobb barátja, aki elmondta, hogy a szegedi gálán a színésznő személyesen nem tudott részt venni, mert állapota miatt kórházban feküdt. Barátja ekkor felhívta őt, hogy hallja mennyien szeretik és tisztelik őt, ez nagyon jól esett neki, mennyien a segítségére siettek.

Azonban Tompos Kátya már sejtette, hogy nem biztos, hogy túléli és eljut az immunterápiára, amire gyűjtöttek, ezért rendelkezett, hogy halála esetén a befolyt összeggel mi történjen.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről