Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Alkoholista sztárok, akik függők voltak, de ma már nem isznak

Anne Hathaway, Colossal, film, filmjelenet, Hollywood
Fotó: NORTHFOTO/© 2017 by Entertainment Pictures
Vágólapra másolva!
Az alkoholfüggőség súlyos szenvedélybetegség. Vannak azonban olyan sztárok, akik nem isznak, ugyanis saját bevallásuk szerint undorodnak az italtól, és akadnak, akik leszoktak.
Vágólapra másolva!

Az alkoholista sztárok egy része nyíltan elismerte, hogy nem bírtak ellenállni a tudatmódosító szereknek, annyira vágytak a bódulatra. Vannak köztük olyanok is, akik nem önszántukból vallják be függőségeiket, de egyértelmű jelei vannak az alkoholfogyasztásnak, egyesek akár még drogfüggőségtől is szenvednek. A megfelelési kényszer, a média, a stressz, a depresszió, a társadalom, a hirtelen jött népszerűség és az ezzel járó lemondások mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy valaki függő legyen. 

Alkohol, alkoholista sztárok
Alkoholista sztárok
Fotó: Instagram/ cynthiarowley 

Az alkoholfüggőség egy olyan szenvedélybetegség, ahol az illető, ez esetben celeb, csak az italra tud gondolni, ami alkoholizmus kialakulásához vezet. Az alkoholizmus definíció az orvostudomány szerint egy olyan szenvedélybetegség, amelyet a kitartó szeszfogyasztás és ennek káros élettani következményei idéznek elő.

Az alkoholizmus tünetei a következők:

  • rosszkedv
  • türelmetlenség
  • álmatlanság
  • agresszív viselkedés
  • kezek remegése
  • étvágy csökkenése

Az alkoholfogyasztás a hírességektől sem áll távol, gyakori az addikció. Egyre több az alkoholista híresség, mondhatni azt is, hogy a hírességek és az alkohol kéz a kézben járnak. A felsorolt sztárok azonban józan életet élnek a függőség után, és örökre letették a poharat. 

Amikor a szenvedély betegség: alkoholista sztárok vallomásai 

Anne Hathaway

Az ördög Prádát visel sztárja nemrég bevallotta, hogy elvetélt még 2015-ben, gyereke elvesztése pedig lelkileg teljesen a padlóra külde őt, ezért az alkoholba menekült. Helyzetét az sem könnyítette meg, hogy a tragédia idején egy olyan színdarabban játszott, melyben a karaktere terhes volt, ezt pedig borzasztó volt átélnie.

Nagyon nehéz volt nemet mondani az alkoholra.

Korábban, a személyes tapasztalatom alapján úgy véltem, hogy minden jobb az itallal. Üzemanyagként tekintettem rá " - emlékezett vissza az énekesnő, aki mára már letette a poharat.

A színésznőnek a vetélés után két fia született: Jonathan és Jack, akikkel teljes lett az élete.

Alkoholista sztárok, Anne Hathaway
Alkoholista sztárok
Fotó: Northfoto/TheImageDirect.com

Naomi Campbell

A brit szupermodell a 90-es évek egyik legnagyobb divatikonja volt, azonban komoly problémákkal küzdött. Állítása szerint barátja, Gianni Versace halála annyira megviselte, hogy elkezdett lecsúszni a lejtőn, folyamatosan ivott és drogozott, amit sokáig tagadott a nyilvánosság előtt. Később beismerte, hogy függő, és az anonim alkoholistákhoz is csatlakozott a verekedős modell.

"Amikor tükörbe néztem, nem szerettem azt az embert, aki visszanézett rám. Hogy őszinte legyek, volt idő, amikor azt hittem, nem élem túl. Rengeteg problémával küzdöttem. 

Többek között túl sokat ittam, ezért csatlakoztam az anonim alkoholistákhoz, hogy kijózanodjak és józan is maradjak.

 Ma már felhagytam az alkoholfogyasztással. Ha nem iszom, sokkal boldogabb vagyok" - nyilatkozta még 2010-ben a Vogue magazinnak. 

Alkoholista sztárok, Naomi Campbell,
Alkoholista sztárok
Fotó: Northfoto/Nancy Kaszerman

Tom Holland

A Marvel-filmek sztárját sem kerülte el az alkoholizmus, amiről először egy podcast műsorban beszélt. Kifejtette, hogy nagyon sokat kínlódott, ugyanis nem telt el úgy nap, hogy ne gondolt volna az italra.

Amikor reggel felébredtem, már az ivásra gondoltam, egész nap az órát néztem, hogy mikor lesz már délután, hogy ihassak.

Ez nagyon megrémisztett. Nem tudtam társasági életet élni. Úgy éreztem, nem mehetek le egy kocsmába, hogy limonádét igyak. Nem tudtam elmenni egy étterembe se. 

Nagyon-nagyon kínlódtam, és elkezdtem igazán aggódni amiatt, hogy alkoholproblémám van

 - mesélte, majd úgy döntött, hogy változtatnia kell az életén, mert ez így nem mehet tovább.

"Mióta nem iszom, egészségesebbnek és fittebbnek éreztem magam. Feltettem magamnak a kérdést, hogy miért lettem az ital rabszolgája? Miért gondolok megszállottan az ivásra? 

Eltűnődtem, és rájöttem, hogy amikor elmentem munkával kapcsolatos eseményekre, nem tudtam magam jól érezni, amíg meg nem ittam pár sört

 - magyarázta.

Hozzátette, hogy ugyan ritkán szokott inni, de ma már teljesen másképp viszonyul az alkoholhoz.

Alkoholista sztárok, Tom Holland,
Alkoholista sztárok
Fotó: Northfoto/KGC Photo Agency

Elle MacPherson

Az ausztrál fotómodell Naomi Campbellhez hasonlóan sokáig volt az alkohol rabja, azonban már több, mint húsz éve nem iszik. 

2003-ban abbahagytam az ivást, mert úgy éreztem, hogy nem tudok teljesen jelen lenni az életemben, és ez egy csodálatos ugródeszka volt ahhoz, hogy mélyebb szinten megismerjem magam. 

Nehéz megismerni önmagad, ha folyton le vagy zsibbasztva.Hihetetlenül jól érzem magam. Azt hiszem, ez a legfontosabb dolog. Mondják, hogy elképesztően nézek ki, de így is érzem magam" - idézte a Cosmopolitan. 

Alkoholista sztárok, Elle MacPherson
Alkoholista sztárok
Fotó: Northfoto/XPOSUREPHOTOS.COM

Florence Welch

A Florence and the Machine énekesnője megjárta a poklok poklát, ugyanis ékezési zavara volt, szorongástól és pánikbetegségtől szenvedett, emiatt pedig kemény alkoholista életmódot folytatott. 

"A személyiségem részévé vált, hogy kemény alkoholista voltam. 

A zene és az alkohol voltak a szerelmeim.

 Amikor abbahagytam az ivást, olyan volt, mintha elengedtem volna valami rocktörténeti szellemet, akivel már nem tudtam mit kezdeni. Drámai pillanat volt. Nem arra gondoltam, hogy egészséges akarok lenni és ezért tennem kell egy nagy lépést, hanem úgy éreztem, hogy meg fogok halni, ezért abba kell hagynom" - magyarázta a zenész, aki depressziós lett italtól, és megálljt parancsolt. 

"Az igazság az, hogy a testem fizikailag talán bírta volna még egy darabig a kemény ivászatokat, de az alkohol és a drogok pszichésen kikészítettek és depresszióssá váltam tőlük. 

Elegem lett abból is, hogy a másnaposság ismétlődően és kiszámíthatóan mindig ugyanolyan volt.

 Az ember egyszer eljut abba a fázisba, ahol mindez már fárasztó és nincs benne semmi szórakoztató. Velem ez történt, és magam mögött tudtam hagyni" - hangoztatta egy interjúban.

Alkoholista sztárok, Florence Welch
Alkoholista sztárok
Fotó: Northfoto/TheImageDirect.com

Míg Naomi Campbell alkoholista volt, híres hasonmása egy kortyot sem ivott 

Bármilyen hihetetlen és meglepő, vannak olyan sztárok, akik nem isznak alkoholt, sőt, némelyikük még soha életében nem ivott, nem drogozott saját bevallása szerint.

Blake Lively

A pletykafészek című sorozat sztárja, habár több szerepe szerint alakított züllött karaktereket, elmondása szerint ő soha nem fogyasztott alkoholt, és a drogokat sem próbálta ki. 

"Nem arról van szó, hogy következetesen magamra kényszerítek egy szigorúan egészséges életmódot, hanem arról, hogy én erre őszintén nem vágytam soha. 

Azért nem fogyasztok alkoholt, mert nem szeretem a hatásait. 

De nagyon szeretek társaságban lenni és összejönni az emberekkel" - mondta a színésznő, aki igyekszik minél egészségesebben élni és étkezni.

Blake Lively
Alkoholista sztárok, sztárok, akik ne isznak
Fotó: Blake Lively / Instagram

Tyra Banks

A szupermodell Blake Livelyvel ellentétben 12 évesen már ivott alkoholt, azonban egyáltalán nem ízlett neki, így a továbbiakban sem kísérletezett vele. 

"Úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok, mert nem vagyok addiktív személyiség. 

Soha nem próbáltam ki a drogokat és mindössze egyetlen egyszer ittam alkoholt, 12 évesen, amikor megkóstoltam, ennyi az egész 

- árulta el. 

Tyra Banks
Alkoholista sztárok, sztárok, akik nem isznak
Fotó: Tyra Banks / Instagram

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről