Meghalt a súlyos rákbeteg Shannen Doherty

Shannen Doherty
Shannen Doherty
Fotó: J. Fiengo
Vágólapra másolva!
Meghalt Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák színésznője.
Vágólapra másolva!

Mint korábban mi is írtuk, súlyos rákbetegséggel küzdött az 53 éves színésznő, akit először 2015-ben diagnosztizáltak mellrákkal. Később úgy tűnt, hogy felépült, majd újra kiújult nála a daganat, azóta folyamatosan küzdött a felépüléséért, de hiába. 

Nehéz szívvel erősítem meg Shannen Doherty színésznő halálhírét. Július 13-án, szombaton elvesztette a harcot a rákkal szemben, miután hosszú évekig küzdött a betegséggel

 - erősítette meg Doherty régi publicistája, Leslie Sloane a People magazinnak adott exkluzív nyilatkozatában július 14-én, vasárnap.

"Az odaadó lányt, nővért, nagynénit és barátot szerettei, valamint kutyája, Bowie vette körül. A család kéri, hogy ezekben az időkben hagyják őket magára, hogy békében gyászolhassanak" - mondta Sloane.

Shannen Doherty
Shannen Doherty 2015 óta küzd a rákkal, már a negyedik stádiumban volt, azt mondta, felkészült a halálára
Fotó: AFP

Az 53 éves színésznő átesett masztektómián, kemoterápián és sugárkezeléseken, azonban 2019-ben visszatért a rákja, a következő évben bejelentette, hogy áttétes, negyedik stádiumú rákot diagnosztizáltak nála. Doherty azóta folyamatosan tájékoztatta követőit a saját Instagram-oldalán, valamint saját podcastjében is arról, min megy keresztül a gyógyulásáért, azonban megrázó dolgot mondott nemrég.

Az otthonából eladta vagyontárgyait, így készült fel halálára, és ezzel édesanyja helyzetét szerette volna megkönnyíteni.

Jelenleg az anyám a legfontosabb számomra. Tudom, hogy nehéz lesz neki, ha meghalok, ezért más dolgokat szeretnék megkönnyíteni neki. Nem akarom, hogy sok dolga legyen ezzel, és hogy neki kelljen eladnia a bútoraimat

- mesélte megtörten a színésznő.

Dohertynek Brenda Walsh szerepe hozta meg az igazi áttörést az eredeti Beverly Hills 90210 sorozatban, 1990-ben. A sorozatból pár évad után távozott, amikor Tori Spelling kirúgatta, mivel nem jöttek ki túl jól. A sorsa megismételte önmagát, amikor a Bűbájos boszorkákban főszerepet kapott, viszont köztudott volt, hogy Alyssa Milano intézte el, hogy kiírják a karakterét, Prue Halliwellt a sorozatból, szintén kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Shannen Doherty betegsége óta nem vállalt nagyobb szerepet, legutóbb egykori színésztársa, a 2019-ben meghalt Luke Perry emlékére vendégszerepelt a Riverdale című sorozatban.

Shannen Doherty
Shannen Doherty a Bűbájos boszorkákban első három évadában alakította Prue Halliwellt
Fotó: Shannen Doherty Facebook

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről