A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

A botrányos bokszmérkőzés után Algériából támadják Király Viktort

Király Viktor
Vágólapra másolva!
A magyar énekes közösségi oldalát ellepték az algériai kommentelők.
Vágólapra másolva!

A Megasztár-nyertes Király Viktor a közösségi oldalán gratulált Hámori Lucának a szereplése miatt, majd ma Instagram-sztoriban már arról számot be, hogy reggelre tele volt az oldala külföldi kommentekkel. "Tegnap, mint nagyon sokan, gratuláltam Lucának. Ma reggel felrobbant az Instagramon, egy csomó algériai ember azt a gondolatot nyilvánította felém, hogy én milyen rasszista, fajgyűlölő vagyok. 

Én ezt kicsit ki akarom javítani,

 mert ezt a szót tévesen használják" - magyarázta a popsztár. Magyarul és angolul is elmondta, mint gondol erről, szerinte Helif ügye alapvetően biológiai kérdés, nem a rasszokról szól. Itt megnézheti Király Viktor videóját. 

Király Viktor 
Fotó: Instagram 

Mint írtuk, Hámori Luca az ökölvívótorna eddigi legnagyobb érdeklődést kiváltó mérkőzésének volt a részese az Észak-párizsi Arénában, ahol egy gombostűt sem lehetet leejteni az algériai Iman Helif elleni negyeddöntője alatt.

Az óriási figyelmet azonban elsősorban nem Hámori Luca személye, hanem az algériai ellenfele körüli botrány generálta, ugyanis Helif egyike annak a két ökölvívónak, akik úgy szerepelnek az olimpiai tornán, hogy a nemzetközi sportági szövetség (IBA) tavaly kizárta őket a világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintjük miatt. Az esetet Umar Kremljov, az IBA elnöke akkor úgy magyarázta, hogy a vizsgálatok alapján a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkeznek, azaz biológiailag nem nők.

Kettejük egyenlőtlen küzdelmét végül Imane Khelif nyerte egyhangú pontozással. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség azonban az olimpiai ötödik helyezés után közleményt adott ki.

Imane Khelif ökölvívó születési bizonyítványát születését követően 19 évvel később állították ki. Ezen az szerepel, hogy nő, amely alapján kibocsátották az útlevelét, és e szerint tartja nőként számon a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a férfit. Azonban a születési bizonyítványát akkor állították ki, amikor elkezdte a bokszkarrierjét - részleteket erről itt olvashat. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!