A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
18:11ÖttusaÖsszesített
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Mégsem Budapesten temetik el Boros Lajost, megvan az időpont is

Vágólapra másolva!
Életének 78. évében, hosszas betegség után meghalt Boros Lajos, gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője. A temetést már hétfőn megtartják.
Vágólapra másolva!

Boros Lajost Nagykőrösön, az izraelita temetőben temetik el 2024. augusztus 12-én, hétfőn, délelőtt 11 órakor. A rádiós Budapesten született és az élete fontos pontjai is a fővároshoz kötik, de a fiatal kora nagy részét Nagykőrösön töltötte.

Sokan búcsúznak tőle a közösségi oldalakon

A halálhírt Boros Lajos családja közölte az MTI-vel, és azóta özönlenek a sztárok búcsúüzenetei a közösségi oldalakon. Bochkor Gábor évtizedekig volt Boros Lajos műsorvezetőtársa egy kereskedelmi rádió reggeli műsorában. Közösségi oldalán egy fotóval búcsúzott Boros Lajostól.

Isten veled Lajos!  

- írta a képhez Bochkor Gábor

Halála előtt a végrendeletéről beszélt Boros Lajos

A 78 éves műsorvezető még 2019-ben árulta el, hogy nem szándékozik végrendeletet írni, ugyanis azt szerette volna, hogy a családja döntse el, hogy mit szeretnének majd kezdeni a hagyatékával.

"Nem írtam eddig, és szerintem soha nem is fogok végrendeletet írni. 

Miért döntsem én el, hogy a halálom után milyen kötelezettséget, terhet vagy gondot kapjanak a nyakukba a szeretteim?"

Eléggé felnőttnek érzem a feleségemet és a fiaimat arra a feladatra, hogy majd ők eldöntsék, mihez kezdenek a hagyatékommal.

 Nem akarok egy papírt írni, aminek aztán egyes szavaiba vagy mondataiba ügyvédek kössenek bele…"

- mondta akkor.

Boros Lajos több mint öt évvel ezelőtt egy műtétet követően öt hétre kómába esett. A rádiós delíriumban volt az alatt az öt hét alatt, amely gyakori állapot a 65 év felettieknél, akiknél mélyaltatást végeznek műtét előtt. A szívműtét alatt leállítják a szívet, mesterségesen keringetik a vért, és ilyenkor előfordul, hogy az agy túl kevés oxigénhez jut, így beáll a kómás állapot. Akkor volt olyan pillanat, mikor kevés volt a túlélésre. 

A Story.hu információ szerint a műsorvezető egy ideje már kórházban volt. 

Hatalmas tervei voltak

Boros Lajos alig két éve még arról beszélt, hogy szívműtétje és prosztataműtétje után már jobban van, szívesen dolgozna – sőt nemcsak rádiózna, de akár stand-upolna is, bemelegítő emberként is vállalt volna munkát.

"Ha már a gyógyszereimet ki tudnám belőle fizetni, megnyugodnék, és úgy érezném magam, mint egy krőzus.

Összesen tizennyolc különböző pirulát kell szednem egy nap, van olyan gyógyszerem, amely négy-ötezer forintba is kerül, szóval több tízezres tételről beszélünk...

Én már 1970-ben rádióztam, és bevallom, nagyon hiányzik. Imádom a rádiózás spontaneitását, a szabadságát ennek a műfajnak, és szerintem még mindig jól tudnám csinálni" – mondta akkor Boros Lajos. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!