A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fásy Ádám, Volf Katalin és Tarpai Viktória is magas állami kitüntetést kapott

Fásy Ádám
Vágólapra másolva!
A Kulturális és Innovációs minisztérium ma bejelentette, hogy Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek között Fásy Ádám, Tarpai Viktória és a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Volf Katalin is.
Vágólapra másolva!

Fásy Ádámnak a Pesti Vigadóban, augusztus 20-a alkalmából adja majd oda a díjat Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert a minisztérium miniszterhelyettese, valamint Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár.

Fásy Ádám
Fásy Ádám
Fotó: Fásy Ádám/Facebook

"Ma sem kisebb a kihívás, mint volt a zivataros századok során, a válasz pedig ugyanaz: állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat"- mondta Hankó Balázs a díjak átadásakor.

Az MTI beszámolója szerint a következők hangzottak el tőle ezután: „Ezt kellett a magyar történelem során számos esetben és napjainkban is megvédeni az önkénytől, most pedig az önkény olyan új formájától, amikor a semmibe vezető abnormalitást akarják mércévé tenni, amikor a keresztény hitből, kultúrából űznek egyesek tréfát”.

Fásy Ádám sokáig a vendéglátásban helyezkedett el. Később azonban egyre inkább a média felé fordult. 1991-ben a Miss Universe Hungary, a Miss Europe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary licencek tulajdonosa lett, majd 1995-től a Miss World Hungary is hozzá tartozott. Műsorvezetőként és egy zenei műsor házigazdájaként is debütált: 1998-tól 2005-ig az Emberközelben című tévéműsor szerkesztője és műsorvezetője volt, később pedig a Fásy Mulató – Zeneexpressz műsor tulajdonosa és műsorvezetője lett. Jelenleg a Munkácsy Alapítvány elnöke. 

Fásy Ádám lezuhant a színpadról

Az eset a 13. Gyomanendrődi Disznótoros és Tímár János Böllérpálinka Fesztiválon történt még 2022-ben. Hódi Richárd riporter rosszul lépett és két métert zuhant a színpadról. Akik látták az esést, azt hitték, a férfi meghalt. Hódi Richárd azonban csodával határos módon, megúszta sérülés nélkül a balesetet. Az esést még a Tények Plusz kamerája rögzítette.

Egy elhibázott lépés miatt lezuhantam a színpadról.

Nemcsak én, hanem a körülöttem lévők is azt hitték, hogy a mentők sem tudnak segíteni" - mesélte, majd hozzátette, hogy csak akkor nyugodt meg mindenki, amikor sikerült felkelnie.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át többek között Tarpai Viktória Jászai Mari-díjas színművész, a Déryné Társulat és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház tagja.

 

Példamutató, áldozatos tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek között Volf Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, érdemes művész, a Magyar Táncművészeti Egyetem egyetemi tanára.

 

A további kitüntetettek névsorát itt olvashatja el!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!