A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így emlékezett meg Robin Williamsről a fia

Robin Williams
Vágólapra másolva!
Robin Williams azok közé a színészek közé tartozott, akit nemcsak remek alakítása, de kitűnő humora miatt is szeretett a közönség. Tragikus halála tíz évvel ezelőtt következett be, ugyanis mint ismert, öngyilkos lett a férfi, hiányát egész Hollywood érzi.
Vágólapra másolva!

,Mint ismert, kaliforniai házában 2014. augusztus 11-én holtan találták Robin Williams hollywoodi színészt, a Jó reggelt, Vietnam!, az Ébredések és a Holt költők társasága sztárját. A 63 éves, Oscar-díjas színész öngyilkos lett, halálát fulladás okozta.

Felegése, Susan Schneider közleményében úgy fogalmazott, hogy reméli, az emberek nem Robin halálára, hanem arra a sok nevetésre és vidám pillanatra koncentrálnak majd, mellyel milliókat ajándékozott meg. 

Williams a nyolcvanas években beszélt először kokain- és alkoholproblémáiról, ezután évtizedekig tiszta volt, majd a 2000-es évek elején ismét visszaesett, majd elvonóra ment. A sajtósa szerint súlyos depresszióval küszködött a halála előtt is. 

2011-ben vette el harmadik feleségét, két korábbi házasságából összesen négy gyermeke született.

Tegnap volt éppen tíz éve, hogy örökre elment a színész legenda, amire fia, Zachary Pym Williams is megemlékezett a közösségi oldalán. 

Apa, nehéz elhinni, hogy már 10 év telt el. 

Ma arra a mérhetetlen szeretetre gondolok, amit mindannyiunkkal megosztottál - a családoddal, a barátaiddal és mindenkivel, akivel találkoztál. 

Továbbra is minden egyes nap arra inspirálsz, hogy mindent megtegyek, amit csak tudok, hogy segítsek egy összetartóbb és szeretetteljesebb világot teremteni a családunk számára

 - írta, a fotó alá, melyen édesapja látható az Egy úr az űrből című sorozatban. 

A színész fia egyébként még Williams első házasságából született, édesanyja Valerie Velardi.

Így indult az Oscar-díjas színész karrierje

Williams karrierje a 70-es években, stand-up komikusként indult, és ezzel a tevékenységgel később, filmsztárként sem hagyott fel. Az 1978 és 1982 között futó Egy úr az űrből című tévésorozatban vált világhírűvé. Első moziszerepét az 1980-as Popeye című musicalben kapta. 1988-ban Oscar-díjra jelölték a Jó reggelt, Vietnam! rádiósaként nyújtott alakításáért.

Legikonikusabb szerepe talán az 1989-es Holt költők társasága (nézze meg!) John Keatingje volt, a szabadszellemű irodalomtanár, aki önálló gondolkodásra próbálta nevelni a bentlakásos fiúiskola diákjait. 

1998-ban kapott Oscar-díjat a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Good Will Hunting-ért. Több sikeres mozifilmben is játszott, köztük a Madárfészek-ben, az Ébredések-ben Robert De Niro oldalán és a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van-ban, amely világszerte több mint 440 millió dollárt hozott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!