Kandász Andrea a balesete után nehezen gyógyul

Kandász Andrea
Vágólapra másolva!
Még június végén szenvedett súlyos balesetet a magyar műsorvezető, mind a két karja gipszben volt, és teljesen ki volt szolgáltatva. Azóta már lekerült róla a gipsz is, Kandász Andrea pedig jelenleg is gyógytornára jár, azonban felépülése lassabban halad, mint gondolta.
Vágólapra másolva!

Pár héttel ezelőtt egy aggasztó videóval jelentkezett közösségi oldalán Kandász Andrea, a TV2 műsorvezetője, akinek a felvételén jól látható, hogy mindkét karját begipszelték, és valaki épp segít számára, hogy egy csésze kávét meg tudjon inni, ugyanis egyáltalán nem tudja használni a kezeit. Akkor lánya válaszolt a rengeteg kérdésre, és megköszönte édesanyja nevében az érdeklődést.

Kandász Andrea
Kandász Andrea balesetet szenvedett
Fotó: Kandász Andrea/Instagram

Egy hete bringaúton a saját sávomban nekem jöttek.

 Röpülés, mindkét alkarom eltört. Fájdalom, de óriási öröm , hogy nem a fejem csapódott be.

Azóta is hálás vagyok a jó Istennek, a Sorsomnak ezért. Úgyhogy vigyorgok. Itthon vagyok. 

Egyedül semmi nem megy. 

A kiszolgáltatottság érzését eddig nem ismertem. Nem tudtam, hogy milyen nagy probléma lehet akár egy fogmosás, viszketés vagy egy falat kenyér bejuttatása a számba. 

A legnagyobb nehézséget mindig is a segítség kérése és a türelem jelentette számomra. 

Nem ment. Hálás vagyok azért, hogy most megtanulom, és szerencsés, mert van kitől segítséget kérnem" - mondta még július elején a műsorvezető, akiből már a varratokat is kiszedték az orvosok.

Sokkal gyorsabb gyógyulásra számítottam, de tévedtem.

Miután lekerült a rögzítés, akkor éreztem meg igazán, mennyire elgyengült az operált karom. 

Nagyon nehezen élem meg, hogy még mindig nem emelhetek, nem erőltethetem meg, és olyan alapvető dolgokat sem csinálhatok, mint például egy kilincs lenyomása, vagy egy ásványvizes palack kinyitása 

- magyarázta Kandász Andrea, aki a balesete óta már műsort is vezetett. 

Kandász Andrea gyógytornára jár

Az orvosa azt mondta, nagyon szépen gyógyul mindkét karja, minden úgy forrt össze, ahogy kellett, ez a hír pedig örömmel töltötte őt el. Bevallotta, hogy furcsa mód egy ideig hiányzott a gipsz neki, ugyanis adott egy tartást, biztonságot. Enélkül el kellett kezdenie használni az ujjait, úgyhogy most már harmadik hete mindkét kezével gyógytornára jár. Habár elég kemény, mégis szükséges a gyógyulásához. 

Nem tudok még erőteljesen kapaszkodni, mert nagy fájdalmaim vannak.

Sajnos legalább három hónap kell, mire visszanyerem az erőmet, úgyhogy a kétharmadán már lassan túl vagyok. Két napja végre újra vezetek. Automata kocsim van, a sebességváltás biztosan még nem menne. Ez óriási előrelépés, mert nem szorulok minden pillanatban a családomra" - hangsúlyozta a Borsnak. 

Hozzátette, hogy otthon felcserélődtek a szerepek, és megtanult a család együttműködni. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!