A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sírva mesélt gyógyíthatatlan beteg fiáról Colin Farrell

Colin Farrell
Vágólapra másolva!
Colin Farrell kisfia gyógyíthatatlan betegségben, Angelman-szindrómában szenved, amiről egy interjúban sírve beszélt a színész.
Vágólapra másolva!

Colin Farrell ír színész egy interjúban mesélt kisfia, James genetikai betegségéről. A fiú Angelman-szindrómában szenved, amely tanulási nehézségekkel, a mozgás lelassult fejlődésével, figyelem- és alvászavarokkal jár együtt. A gyerek későn tette meg az első lépéseit, nehezen tanul és alig tud beszélni. 

Farrell szerint a gyereke nem fogyatékos, csupán speciális igényei vannak, és egy kicsit jobban oda kell rá figyelni: ezt azonban megkapja a szüleitől, annak ellenére, hogy Farrell és volt barátnője, Kim Bordenave már nem élnek együtt.

A színész korábban megosztotta, hogy nagyon nehéz volt az első néhány éve, mert a gyerek nem fejlődött úgy, ahogyan kellett volna.

"Alig hat hete tette meg az első lépéseit egyedül. Ez igazán nagy áttörés volt az életünkben. 

Nagyon mélyen megérintette ez az egész családot

 - mesélte, mikor James négy éves volt. 

Kiemelte, hogy eleinte nem tűnt fel neki, hogy fiával bármi probléma lenne. A ma már 20 éves James-el másfél éves korában fordultak orvoshoz, akiknek feltűnt, hogy a kisfiú sokat nevet és integet a kezével, ami az Angelman-szindróma tünete. Colin Farrell fia már elmúlt négyéves, mikor elkezdett járni, erről a meghatározó pillanatról pedig könnyek között mesélt a Nagy Sándor főszereplője.

Sosem fogom elfelejteni az arcát, rajta az elszántságot, ahogy megtette felém azt a hat lépést. 

Ez egy csoda volt" - emlékezett vissza fia első lépéseire. 

Jamesnek korábban rohamai is voltak, életét pedig a sztár mentette meg. 

"Ott ültem vele a mentőautó hátsó ülésén, kórházban voltunk. 

Adtam neki nyugtatót, hogy a három percnél hosszabb ideig tartó rohamból kihozzam.

 Megtalálni a megfelelő mennyiségű gyógyszert, amelynek nincsenek káros hatásai, nagyon trükkös dolog" - mesélte. A fia a mai napig nem beszél, azonban Colin Farrell úgy kommunikál vele, mint egy átlagos húszévessel. A színész fél attól, hogy a későbbiekben mi vár majd a fiára, ugyanis a hasonló betegségben szenvedők teljesen ki vannak szolgáltatva, és csak a családjukra számíthatnak.

Azt szeretném, ha a világ kedves lenne Jameshez.

 Azt akarom, hogy a világ kedvesen és tisztelettel bánjon vele" - hangsúlyozta a People interjújában a férfi, aki egy alapítványt is létrehozott, hogy segítsen kisfia sorstársain. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!