Kiderült, mikor láthatjuk Angelina Jolie Oscar-esélyes alakítását

Vágólapra másolva!
A színésznő nagyrészt Magyarországon forgatta a Maria című filmet. Angelina Jolie-t percekig tapsolták Velencében az alakításáért.
Vágólapra másolva!

Díjátadó szezonban mutatja be a Maria című filmet a Netflix. Angelina Jolie Oscar-esélyes alakítását december 11-én tűzi műsorra a streameróriás, ám Amerikában már két héttel korábban bemutatják néhány moziban, ugyanis ez a feltétele annak, hogy a legrangosabb díjakra jelölhessék az alkotást. 

Angelina Jolie ''Maria'' Red Carpet - The 81st Venice International Film Festival
Angelina Jolie filmje decemberben érkezik a Netflixre (Fotó: AFP /  AFP)

Angelina Jolie, mint Maria Callas

A 49 éves sztár hosszú évek után újra Oscar-jelölést kaphat, sőt, sokak szerint akár díjat is, a legendás görög származású operaénekesnő, Maria Callas megformálásért. A mindössze 52 évesen elhunyt Maria életének utolsó szakaszát mutatja be a film, amikor Callas a magánéleti tragédiája után az utolsó fellépésére készül, azonban hangja már közel sem annyira tökéletes, mint fénykorában. Jolie állítólag hosszú hónapig gyakorolt a szerepre, hogy a lehető legtöbb énekes részt ő csinálhassa a filmben. A filmet legnagyobb részben Magyarországon forgatták, többek között az Operaház is kiemelt forgatási helyszíne volt a Maria című produkciónak. 

Angelina Jolie ''Maria'' Red Carpet - The 81st Venice International Film Festival
Oscar hozhat a Maria Angelina Jolienak (Fotó: AFP /  AFP)

Angelina Jolie és a kritika

A filmet először a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol hosszú percekig tapsolták Angelina Jolie-t, aki a kritikusok szerint élete alakítását nyújtja az operaénekesnő szerepében. Sokan úgy gondolják, Jolie készítheti az estélyi ruháit a díjátadó-szezonra, ugyanis tuti jelölt a legjobb színésznői díjakra, de nagy eséllyel a második Oscarját is hazaviheti. Jolie először 2000-ben kapta meg a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart az Észvesztő című filmért, amit a női Száll a kakukk fészkérenek is szoktak nevezni, Winona Ryder főszereplésével. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!