Ezért alakult át Emily ruhatára, kitálalt a stábtag

Vágólapra másolva!
Nemrég került fel a Netflixre az Emily Párizsban 4. évadának második fele, ami szokás szerint óriási siker lett. Párizs ismét életre kelt, a színek újra elvarázsolták az embert. Mindenki a színészekről beszél, azonban van valaki, aki nélkül ez a sorozat biztosan nem lett volna ekkora siker: Marylin Fitoussi, aki az Emily Párizsban ruhákról gondoskodik.
Vágólapra másolva!

Nem ostorozd magad, ha elsőre nem mond semmit ez a név. Ő ugyanis a sorozat jelmeztervezője, aki arról beszélt, hogyan is képzelte el az Emily Párizsban című sorozatban szereplő ruhákat. 

Emily párizsban, Marylin Fitoussi
 Marylin Fitoussi  az első évad óta dolgozik Emily Párizsban karakterein - Fotó: COADIC GUIREC / BESTIMAGE / COADIC GUIREC / BESTIMAGE/

- Egy olyan sorozat jelmezeit tervezni, amely a világ egyik legdivatosabb városában játszódik, óriási kihívás. Folyamatosan tisztában kell lenni a legújabb trendekkel, és biztosítani kell, hogy a karakterek ruhatára egyszerre legyen divatos és hiteles – mondja Marylin Fitoussi, aki az első évadtól kezdve dolgozott Emilyn.  

Darren Star nélkül nem lenne Emily Párizsban 

A sorozat alkotója, Darren Star vette fel őt a jelmeztervezői munkára egyedi és megalkuvás nélküli megközelítése miatt. Darren Star Emily Párizs-ban is egy zseni, aki imádja a divatot, és érti, hogy milyen fontos ez a sorozat számára. Fitussi és Star együttműködve olyan ruhatárat hozott létre, amely egyszerre stílusos és a karakterek személyiségét tükrözi. 

emily párizsban
Emilyt stílusosnak és szerethetőnek álmodta meg Marylin Fitoussi - Fotó: Stephanie Branchu / Netflix via Bestimage

 - Olyan ruhatárat akartam létrehozni Emily számára, amely egyszerre stílusos és rokonszenves. Nem akartam, hogy Emily egyszerre alakuljon át, hanem inkább, hogy stílusa a sorozat során fejlődjön. 

Marylin Fitoussi az Emily Párizsban álomruháinak tervezője 

Fitussi francia és amerikai tervezők keverékét használta Emily ruhatárának megalkotásához, de a párizsi utcastil elemeit is beépítette, például kapucnis pulóvereket és sportcipőket. 

emily párizsban
Emily ruhatára kifinomultabbá válik -  Fotó: Stephanie Branchu / Netflix via Bestimage

- A sorozat merész divatválasztásai nem csak látványért vannak. Segítenek a karakterek és a történet formálásában. Például Emily ruhatára kifinomultabbá válik, ahogy ő maga is egyre nagyobb marketingguru lesz – nyilatkozta a jelmeztervező.  

A sorozat jelmeztervezését eredeti és a párizsi szellemiség megfogalmazására való képessége miatt dicsérték. Marylin Fitoussi azt mondja, hogy büszke a sorozaton végzett munkára, és azt reméli, hogy ez inspirálja az embereket, hogy kreatívabbak és kifejezőbbek legyenek saját divatválasztásaikban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!