Emmy-jelölt sorozatok, amit még gyorsan ledarálhatsz a hétvégén

Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban adják át 76. alkalommal a “tévés Oscarnak” számító Emmy-díjakat. Az idei felhozatal jelöltjeiről két dolog biztosan állítható; számos sikersorozat legújabb évadai tarolhatnak a drámai- és vígjáték kategóriákban, míg a minisorozatok között izgalmas és sokkoló újdonságok kaphatnak elismerést.
Vágólapra másolva!

Íme pár sorozat, amiből többet is ledarálhatsz a hétvégén, hogy eldönthesd, vajon jó helyre kerülnek-e az Emmy aranyszobrok.  

Ripley – Netflix  a legjobb sorozatok között

A 13 Emmy-díjra jelölt noir típusú, fekete-fehér krimi igazi lassan csordogáló, de pont ezért hatásos Hitchcock-i klasszikus, amiért a nézők és a kritikusok is egyaránt odavoltak. Sokan számítanak arra, hogy Andrew Scott a legjobb férfi főszereplő kategóriában fog diadalmaskodni, de Dakota Fanning mellékszereplői díja is esélyes. Az 1999-es Tehetséges Mr. Ripley története sorozatban feldolgozva legalább annyira csavaros és részletgazdag, mint Patricia Highsmith eredeti története. A 8 részes sorozat körülbelül 7 óra alatt ledarálható, lévén, annyira izgalmas, hogy maximum egy gyors mosdószünetre lesz szükség.  

A True Detective az erdeti alkotók nélkül is sikeres (Fotó: YouTube/ MAX)

Emmy-jelölt lett a True Detective is – MAX  

Az alaszkai kietlen táj, egy csapat eltűnt tudós, és egy igazi feminista thriller, ami az utolsó percéig úgy átver, ahogy nem is mernénk gondolni. A Jodie Foster főszereplésével készült, 19 Emmy-díjra jelölt sorozat 6 epizódját, pont 6 óra alatt meg is lehet nézni. Abbahagyni lehetetlen, az állandóan sötét és jeges díszlet pedig csak fokozza az amúgy is lehetetlen történetet. Egy kutatóbázison nyomtalanul tűnik el több tudós egyik pillanatról a másikra. A mélyen spirituális közösség szellemekre gyanakszik, a rendőrfőnök egy csavaros bűntényre. És mi van, ha mindkettőjüknek igazuk van?  

3-test-probléma – A Netflix egyik sikersorozata

Az utóbbi évek legnagyobb visszahangot kapott sci-fi sorozata, ami rekordnézettséggel futott a Netflixen. A 6 Emmyre jelölt széria egy szokatlan, tudományos fantasztikus, több idősíkon játszódó történet. Mi lenne, ha egyszer csak egy visszaszámlálón látnád, hogy az életed a végéhez közeledik? Több, hasonló jelenés támad meg világszerte számos elismert tudóst, akik egy virtuális játék mellett egy, az egész földi életet megváltoztató invázió előszobájában találják magukat. A látványos jelentek mellett drámai pillanatokban se lesz hiány ebben a 8 órás sorozatban.  

Jennifer Aniston is visszatért a Morning Show legutóbbi évadára (Fotó: YouTube/ Apple UK )

The Morning Show - 3 évad - Apple TV+ 

Az Apple TV+ legnagyobb dobása, ami nem csak 150 millió dolláros költségvetésével, de nézettségi rekordjával is kitűnik a vetélytársai közül. Reese Witherspoon és Jennifer Aniston nem csak a legjobb fizetett tévés színésznők lettek a maguk részenkénti 2 millió dolláros gázsijukkal, de olyan kritikai és közönségsikert értek el a #metoo jelenség alapján született sorozatukkal, mint korábban senki. A 10 részes harmadik évadban a világűr is meghódítják a szereplőink, azonban a csillagok helyett a folyamatosan és gyorsan változó médiával, családi- és magánéleti drámáikkal és önmagukkal is meg kell küzdeniük ebben a 16 Emmyre jelölt sorozatban. Érdekesség, hogy a széria gyakorlatilag összes főszereplőjét jelölték a legjobb drámai kategóriákban.  

A mackó – 2.évad – Disney+ 

Ami az Apple Tv +- on a The Morning Show, az a vígjátéki kategóriában A mackó a Disney + - on. A sikersorozat harmadik évada azóta már szintén megérkezett a streaming szolgáltatóra, de a rekordszámú, 23 jelölést a második évadért gyűjtötte be a sorozat, aminek 10 epizódját körülbelül 6-7 óra alatt le is lehet darálni. A chicagoi lepukkant családi gyorsétterem megmentésén fáradozó világhírű séf és eklektikus sorsú emberinek története számos vicces pillanata ellenére brutális emberi drámákat tartogat magában. A sorozat annyira népszerű lett, hogy olyan Oscar-díjas sztárok is felbukkannak benne egy-egy vendégszerepben, mint Jamie Lee Curtis vagy Olivia Colman.  

Gyilkos a házban - 3.évad Disney+ 

Nemrég jelentették be, hogy berendelték az ötödik évadot a Disney+ legviccesebb krimisorozatából, miközben a negyedik évad nemrég debütált a streamingen. A 21 díjra jelölt sorozat A mackó legnagyobb ellenfele a vasárnap hajnali díjátadó, és úgy tűnik, idén Steve Martin-Martin Short-Selena Gomez dilis triója lehet a nyerő. A true crime podcast örült két öregúr és a szomszédlány újabb gyilkossági ügybe keverednek. A kalandhoz az ismerős arcok mellett a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep és a Marvel-filmek Hangyája, Paul Rudd is csatlakozott. A rekordjelölt harmadik évad a színház és a musicalek irányában viszi a történetet, ugyanis egy színdarab bemutatója során rejtélyes körülmények között meghal a főszereplő. A 10 rész körülbelül 6 óra alatt nézhető meg.  

Szarvasbébi a kihagyhatatlan sorozat Netflixen

A Netflix legkiakasztóbb hét részes minisorozata, ami nem csak azért nyomasztó, mert testközelből nézhetjük végig, milyen, amikor valakit a nap huszonnégy órájában zaklat egy zavart, finoman szólva se vonzó/normális nő, de hogy mindez igaz történet alapján készült, nah azaz igazán durva! A 7 epizód bő 3 óra alatt ledarálható, a 11 Emmy-jelölés pedig teljesen megérdemelt ennek az újszerű, és amúgy témája ellenére meglepően humoros mini-szériának. A siker kell is, ugyanis az igazi „zaklató” egy durva pert akasztott a Netflix nyakába, amiért rossz színben tűntette fel őt a sorozat, továbbá szerinte több dolog nem úgy történt, ahogy a sorozat beállítja. A poén: a zaklató a való életben egy ügyvédnő.  

A legjobb videójáték feldolgozás lett a Fallout? (Fotó: YouTube/ Prime Video)

Fallout – Prime 

Az idei sci-fi felhozatal legsikeresebb darabja egyértelmű a Fallout. A Prime legnagyobb dobása akkorát durrant, hogy máris berendelték belőle a második évadot. A 8 epizód úgy pörög, mint egy látványos számítógépes játék, úgy repül el az a nyolc óra, amit rászánunk a hétvégén, hogy észre se vesszük. A poszt-apokaliptikus Los Angelesben nemcsak a várost ért nukleáris támadótól kell megóvniuk magukat a túlélni vágyó főhőseinknek, hanem a föld alatti világban ólálkodó mutánsoktól és banditáktól is.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!