Hollywood 5 negyvenes színésznője, akik meghódították a streaming világát

Nicole Kidman
Nicole Kidman
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Feminizmus ide vagy oda, Hollywood még mindig kegyetlen a közép- és érettebb korú színésznőkkel. Hiszti és ócska mellékszerepek helyett azonban az A-listás mozisztárok pár évvel ezelőtt beintettek a rendszernek és inkább maguk keresték meg a nekik való feladatokat.
Vágólapra másolva!

A mozgalom bejött, ugyanis a negyvenes-ötvenes sztárok - öregedés ide vagy oda - népszerűbbek, mint valaha és jobban keresnek, mint Hollywood mozis férfi kollégáik. 

40-en túl is hódítanak Hollywoodban

Nicole Kidman, hollywood
Nicole Kidman karrierjét újradefiniálta az HBO MAX kínálatában található Hatalmas kis hazugságok című sorozat
Fotó: AFP / Marco BERTORELLO / AFP

Nicole Kidman 

Egyértelmű, hogy a csinálj magadnak szerepet királynője Hollywoodban Nicole Kidman. Az 56 éves ausztrál díva 40 felett nem igazán találta magát az álomgyárban és sorra jöttek az olyan bukások a karrierjében, mint az Ausztrália, a Kilenc vagy a Túszjátszma. Kidman nem bízott a producerekben, ezért inkább gondolt egyet és megalapította saját cégét. Első nagy dobásával közel 50 évesen vissza is robbant az élvonalba; a MAX kínálatában található, - anno az HBO égisze alatt készült -  Hatalmas kis hazugságok újradefiniálta a karrierjét. Azóta szinte évente készít egy-egy streaming-sorozatot; a Hatalmas kis hazugságok mellett a Tudhattad volna, a Kilenc idegen, a Lioness, a Máshon című sorozatokat gyártatta magának Kidman producerként és főszereplőként. Most pedig a Netflixet hódította meg a Tökéletes pár című krimivel, miközben már nagyban forgatja a Lioness és a Kilenc idegen folytatásait, amiket jövőre láthat a közönség. Kidman gázsija se rossz, részenként minimum 1 millió dollárt kap és produceri részesedést, amivel továbbra is az egyik legjobban fizetett 40 feletti színésznő Hollywoodban. 

Channing Tatum walks the Zoe Kravitz’s first movie “Blink Twice” premiere red carpet
A 48 éves Reese Witherspoon megunta a cukimuki kislány szerepeket 
Fotó: Chris DELMAS / AFP / Chris DELMAS / AFP

Reese Witherspoon

Ha már Hatalmas kis hazugságok, akkor Kidman mellett a sorozat másik „anyukája” egyértelműen Reese Witherspoon. A most 48 éves sztár megunta a cukimuki kislány szerepeket a romkomokban, amellyel Hollywood igyekezett beskatulyázni őt. A Hatalmas kis hazugságok Reese életében is komoly fordulópontnak számított; évente készít egy-egy nagyjátékfilmet, de ő is inkább a streamek világa felé fordult és a csináld magad elve mellett tette le a voksát más korabeli sztárok mintájára. Azóta a Hulu (itthon a Prime kínálatában látható) Kis tüzek mindenütt című sorozatát készítette el a Botrányból ismert Kerry Washingtonnal együtt, amiért fejenként 1,1 millió dollárt vettek fel, továbbá az executive produceri részesedést is. Reese emellett az Apple TV+ -nál fogta meg a gázsiosztó Isten lábát; a The Morning Show főszereplőjeként és producereként hivatalosan is a legjobban fizetett sorozatszínésznő lett; részenként 2 millió dolláros gázsit kap és további bónuszokat. A reggeli tévézés világát bemutató dráma az Apple legnagyobb sikere, jelenleg már a negyedik évadát készítik.  

Jennifer Aniston
 Jennifer Aniston 55 évesen is képes volt a megújulásra 
Fotó: AFP / Chris Delmas / AFP

Jennifer Aniston 

Ha Morning Show, akkor Reese mellett ott van Jennifer Aniston is, aki a sorozat másik főszereplője. Fontos volt számára, hogy Reese és ő egyenértékű partnerek, producerei és főszereplői legyenek a sorozatnak, így a 2 milliós csekk neki is beficcen részenként, nem beszélve a mesés bónuszokról. Aniston ezzel húzott egy merészet, a Jóbarátok Racheljeként hosszú ideig komikaként ismerhette őt a nagyközönség, itt azonban egy #metoo botrányba keveredő műsorvezetőt alakít, amivel Aniston bizonyította; vérbeli drámai színésznő. Számos díjra jelölték, a Filmesek Céhe legjobb drámai színésznő díjját el is nyerte. Nem rossz teljesítmény az idén 55 éves sztártól, aki a B oldalon is képes volt a megújulásra. 

Kate Winslet
40 felett krimikben és szatírában látta meg a siker kulcsát Hollywoodban Kate Winslet  - Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / Felix Hörhager / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kate Winslet 

A 48 éves Oscar-díjas színésznő az utóbbi bő tíz évben párszor tett már kitérőt a kisképernyő felé, gondoljunk csak a 2011-es Mildred Pierce című minisorozatra, amiért Golden Globe-díjat kapott. Az utóbbi években szegény Kate is egyre nehezebben találta a megfelelő szerepeket, vagy Na’vi jelmezbe kellett bújnia a sikerért az Avatar 2-ben. Winslet kolléganői példája alapján fogta magát, de a dráma helyett ő a kőkemény krimik világának szavazott bizalmat- és milyen jól tette! 2019-ben az Easttowni-rejtélyek az HBO legnagyobb sikere volt, Kate pedig producerként is bizonyított. Emellett 650.000 dollárt keresett részeként, plusz produceri bónuszt is kapott. Azóta szintén a most már MAX-ként futó HBO-nak készítette el A rezsim című szatírát, ami bár megosztotta a közönséget, de Kate hatalmasat játszik benne a fiktív európai ország kissé bolond és hipochonder vezetőjeként. A sikersztorinak nincs vége, a megújulás az ő karrierjében is folytatódik. Winslet a napokban jelentette be, hogy Hulu-val közösen készít egy orvosi krimisorozatot, The Spot címmel.

sarah jessica parker
Sarah Jessica Parker már a harmincas éveiben tudatosan építette a produceri karrierjét - Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Sarah Jessica Parker 

Mindenki Carrie Bradshowja már a harmincas évei végén kipróbálta magát executive producerként a Szex és New York utolsó évadai során, ami nagyon szép nettót hozott neki: a záró szezonért állítólag a bónuszokkal együtt 3.250.000 dollárt keresett. Sarah Jessica Parker ezek után közel negyven évesen megindult, hogy újra meghódítsa Hollywoodot, de csak mérsékelt sikereket tudott elérni. 2016-ban, 51 évesen  a színésznő azonban újra visszaült a nyeregbe és executive producerként és főszereplőként készítette el a Válás című tragikomédiát a HBO-nak. A széria mérsékelt sikereket ért el, de arra elég volt, hogy 2021-ben rebootolják a Szex és New Yorkot, És egyszer csak… címmel. Parker mellett Kristen Davis és Cynthia Nixon vagyis Charlotte és Miranda is producerként szállt vissza a projektbe, amiért részenként 1 millió dollárt keresnek. A három színénész jelenleg is a harmadik évadot készíti a MAX-nak, amit jövőre mutatnak be.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!