Meghalt John Ashton, a Beverly Hills-i zsaru sztárja

gyász
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Súlyos betegsége ellenére is visszatért a Beverly Hills-i zsaru negyedik részében, így nemrég láthatták őt újra a nézők Eddie Murphy oldalán. John Ashton Taggart szerepében vált ismertté, 76 éves korában halt meg, halálhírét családja tudatta a nyilvánossággal.
Vágólapra másolva!

76 éves korában meghalt John Ashton, akinek legimsertebb szerepe John Taggart volt a Beverly Hills-i zsaru-filmekben, a legutóbbi, negyedik részre is visszatért. John Ashton állítólag békés körülmények között halt meg coloradói otthonában, múlt hét csütörtökön, miután hosszas küzdelmet vívott a rákkal.

Los Angeles premiere of Netflix's "Beverly Hills Cop: Axel F", John Ashton
John Ashton és a Beverly Hills-i zsaru sztárjai 30 év után tértek vissza
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

 

John szerető férj, testvér, apa és nagyapa volt, aki nagyon fog hiányozni mindenkinek, aki ismerte

 - áll a család és a színész publicistájának közleményben. 

A színésznek rengeteg tévés és színpadi szerepe volt, de akkor vált igazán ismertté, amikor Eddie Murphy mellett szerepelt az 1984-es Beverly Hills-i zsaruban, John Taggartként, majd visszatért a folytatásokban is.

John Ashton 1948. február 22-én született a massachusettsi Springfieldben, és a connecticuti Enfieldben nőtt fel. A Dél-kaliforniai Egyetemen szerzett bölcsészdiplomát. A showbizniszben eltöltött 50 éves karrierje során Ashton közel 100 filmben szerepelt, miután 1973-ban debütált A pszichopata című filmben.

 

Harminc év után tért vissza a legendás film

Negyven évvel az első rész, harminc évvel a legutóbbi folytatás után jött ki a Netflixen a Beverly Hills-i zsaru 4., magyar címén a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley, amelyben Eddie Murphy 63 évesen is megismétli egykori szerepét. Idén júlisban lepték meg a film egykori rajongóit, hiszen ennyi időre szinte már senki sem számított a folytatásra. A legújabb történetben a nagydumás detroiti zsaru eredetileg azért érkezik Beverly Hillsbe, hogy megtalálja eltűnt barátját, a nézők által szintén jól ismert Billy Rosewoodot (Judge Reinhold) – miközben Los Angelesben élő lányával (Taylour Paige) is megpróbálja rendezni a kapcsolatát. A helyzetet bonyolítja, hogy a lány már annyira elhidegült az apjától, hogy Jane Foley-ról Jane Saundersre változtatta a nevét, ráadásul védőügyvédként dolgozik – vagyis általában pont azokat védi, akikre az apja vadászik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!