Liam Gallagher így üzent a jegyárak miatt panaszkodó Oasis-rajongóknak

Vágólapra másolva!
A dinamikus árazás miatt az egekbe szöktek az árak, sokan panaszkodnak emiatt.
Vágólapra másolva!

Az egész világot megdöbbentette augusztus végén, amikor hatalmas bejelentést tett Liam és Noel Gallagher, akik 15 éve nem álltak szóba egymással. A legendás zenekaruk, az Oasis a testvérek közötti konfliktus miatt oszlott fel korábban. 2025-ben összeállnak, újra együtt láthatja őket a közönség.

Nagyon sokan panaszkodnak a drága jegyek miatt

Rengeteg rajongó panaszkodott, miután kiderült, hogy az Oasis legújabb koncertjeire dinamikus árazást alkalmaznak. A koncertek iránti nagy érdeklődés miatt jelentősen emelkedtek az árak. Liam Gallagher a közösségi médiában reagált a panaszokra 

Kussoljatok!

 - üzente az embereknek, majd hozzátette, hogy még a saját édesanyjának sem adna jegyet ingyen. Megjegyezte, hogy térdelőjegyei vannak még raktáron.

A Magyar Nemzet a The Guardian cikke alapján azt írja, a zenekar közelgő turnéjának jegyeladásával foglalkozó Ticketmaster ellen a versenyfelügyelet vizsgálatot indított az ügyben, miután sok rajongó arról számolt be, hogy miután órákat álltak sorban, azzal szembesültek, hogy időközben a triplájára nőtt a jegyek ára.

A zenekar korábban közleményben írta meg, hogy nem tudtak arról, hogy dinamikus árképzést fognak alkalmazni az értékesítés során. Közleményt is adtak ki az ügyben, amelyben azt írták, „az Oasis a jegyértékesítéssel és az árképzéssel kapcsolatos döntéseket teljes mértékben a promóterekre és a menedzsmentre bízza, és nem tudott róla, hogy dinamikus árképzést fognak használni”.

2009 óta nem álltak együtt színpadon

Az Oasist alapító Gallagher testvérek 2009-ben léptek fel együtt utoljára. Az együttes 1991-től egészen 2009-ig működött, a rockbanda két alapítótagja Liam Gallagher és Noel Gallagher volt, a testvérpár nem ápolt túl jó viszonyt egymással. A fivérek állandó harcai és veszekedései miatt az együttes fellépései gyakran kerültek veszélybe.  Az újonnan összeállt zenekar nyáron 14 fellépést tart az Egyesült Királyságban és Írországban.

A zenekar jövőre fellép Cardiffban, Manchesterben, Londonban, Edinburghban és Dublinban. Bár egyelőre csak az Egyesült Királyságban és Írországban tartott fellépéseik turnédátumait közölték, a tervek szerint jövőre Európán kívüli kontinenseken is turnéznak majd.

Az Oasis máig több mint 70 millió albumot adott el világszerte, és 8 listavezető számuk volt Nagy-Britanniában. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!