Köszönünk mindent Maggie Smith: Így búcsúzik a sztárvilág a színésznőtől

Vágólapra másolva!
A Downton Abbey stábja, Whoopi Goldberg, Daniel Radcliffe is megható posztban búcsúzott a 89 éves sztártól. Maggie Smith valódi ikon volt.
Vágólapra másolva!

Még mindig nehéz felfogni, hogy tegnap 89 éves korában meghalt a kétszeres Oscar-díjas színésznő. Maggie Smith nemcsak sztár volt, de valódi ikon is, legyen szó a Harry Potter filmekről vagy a Downton Abbey című kosztümös sorozatról. Alakításaival nemcsak milliónyi rajongót, de barátokat is szerzett, akik megható módon búcsúznak a színésznőtől. 

Maggie Smith, MaggieSmith, angol színésznő, Maggie Smith érdekességek, MaggieSmithérdekességek, 2024
Maggie Smith-t az egész világ gyászolja
Fotó: Collection ChristopheL via AFP/Warner Bros.

Downton Abbey stábja és Maggie Smith

A sztár 2010-2015 között játszotta hat évadon keresztül Lady Violet szerepét, majd 2019 és 2022-ben további két mozifilmben is. 

Egy igazi brit ikon! Köszönünk mindent Dame Maggie Smith

írták a poszt alá az alkotók.

Tom Cullen, aki a sorozatban Lady Mary szeretőjét alakította, egy személyes képet és egy vicces videót osztott meg a néhai sztárral! Spoiler: Érdemes lapozni!

Emlékszem Maggie-vel folytatott beszélgetésünk egy nagyon konkrét részére, amikor ez a fénykép készült. Maggie egy nagy és kihívásokkal teli jelenetet csinált, ahol újra találkozik régi szerelmével, akit Rade Serbedzija alakít. Hátul álltam, a képen kívül, és megfigyelhettem ezeket a hihetetlen színészeket a munkájukban. Ha valamiért Maggie úgy érezte, hogy nem csinálja jól a jelenetet, megragadta a legkisebb pillanatot, visszatért, és a következő lépésben egyszerűen, könnyedén, mesterkurzust tartott. Rendkívüli volt!

írta Cullen.

Daniel Radcliffe megható búcsúja Maggie Smith-től

A Harry Potter filmek sztárja már a varázslótanonc meséi előtt találkozott a legendás színésznővel. 

Amikor először találkoztam Maggie Smith-szel, 9 éves voltam, és David Copperfield jeleneteit olvastuk, ami az első munkám volt. Gyakorlatilag semmit sem tudtam róla, azon kívül, hogy a szüleimet lenyűgözte a tény, hogy vele fogok dolgozni. A másik dolog, amit tudtam róla, az az volt, hogy ő dáma, így az első dolog, amit megkérdeztem tőle, amikor találkoztunk, az volt: »Szeretné, hogy dámának hívjam?« Mire felnevetett, és valami olyasmit mondott, hogy »Ne légy nevetséges!«. Emlékszem, hogy izgultam, hogy találkozni fogok vele, majd azonnal megnyugtatott. Hihetetlenül kedves volt hozzám azon a forgatáson, aztán volt szerencsém még 10 évig vele dolgozni a Harry Potter filmeken. Kiváló intellektusa volt, dicsőségesen éles nyelve, egyszerre tudott megfélemlíteni és elbűvölni, és ahogy mindenki mondja róla, rendkívül vicces volt. Mindig elképesztően szerencsésnek fogom tartani magam, amiért vele dolgozhattam, és időt tölthettem mellette a forgatáson. A legenda szó elcsépeltté vált, de ha valakit igazán így akarnánk jellemezni a mi iparágunkban, akkor rá az ő lenne. Köszönöm, Maggie!

írta a színész.

Whoppi Goldberg az Apáca show-ban dolgozott együtt Maggie Smith-el

Maggie Smith nagyszerű nő és zseniális színésznő volt. Még mindig nem hiszem el, hogy volt szerencsém ezzel a megismételhetetlen tehetséggel együtt dolgozni. Szívből jövő részvétem a családnak, nyugodjon békében

üzente Whoopi.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!