Élőben közvetíti a 17. Nemzeti Vágtát a közmédia

Nemzeti Vágta
Nemzeti Vágta
Fotó: MTI
Vágólapra másolva!
Számos újdonsággal készül a Nemzeti Vágta október 4-6. között Szilvásváradon. Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének valamennyi hétvégi futama és programja élőben követhető az m4sport.hu-n és a médiaklikk.hu oldalon. A Nemzeti Vágta döntő futamait élőben közvetíti vasárnap 15 órától a Duna.
Vágólapra másolva!

A háromnapossá bővült lovasünnepet idén is Közép-Európa egyik legmodernebb lovas létesítményében, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban tartják. Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta és a Magyar Lovassport Szövetség elnöke az ünnepélyes sorsoláson kiemelte, hogy idén több újítás is várható az eseményen: „A legnagyobb újdonság, hogy most először nem két-, hanem háromnapos a lovasünnep. A Nemzeti Vágta nulladik napján, pénteken a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyen nyolc ország lovas rendőrei mérik össze tudásukat” - mondta. 

Nemzeti Vágta
Nemzeti Vágta 
Fotó: MTI

Hozzátette, hogy a 18 év alattiak 2024-ben már két korosztályban indulhatnak: a 10 és 13 év közöttiek a Huszárgyerek Vágtán, az idén először versenyző  14-17 évesek pedig a Kishuszár Vágtán mérethetik meg magukat. Előbbin 16, míg utóbbin 24 fiatal versenyez. A 18 év felettiek a Nemzeti Vágtán mérik össze tudásukat, az elődöntőkben 60 felnőtt lovas indul.

Látványos lesz a Nemzeti Vágta

Pénteken a Nemzetközi Rendőr Lovasversennyel veszi kezdetét a 17. Nemzeti Vágta, szombaton előfutamokat, kocsitoló versenyt és méneshajtást láthatnak, valamint fellépnek a Győri Ördöglovasok. Vasárnap  a nemzetközi résztvevők a hagyományos Nemzetközi Futamban is összemérik erejüket, amely így idén a Nemzetközi Lovas Díszegységek futama lesz, az Angol Királyi Testőrség és a Bahreini Királyság csatlakozásával. 

A zárónapon a 200 gyermek oktatását végző lovasiskola, a HaZám Egyesület gyermeklovasai tartanak bemutatót, jelen lesz a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület 30 tagja is, mindemellett 1848-49-es csatajelenet, puszta ötös, csikósbemutató, történelmi lovasfelvonulás és méneshajtás is várja az érdeklődőket.

A futamokat és kísérőprogramokat élőben közvetíti az m4sport.hu és a mediaklikk.hu. A Nemzeti Vágtát vasárnap 15 órától a Duna is élőben sugározza. Az esemény műsorvezetői: Rátonyi Kriszta és Fodor Imre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!