Netflix 2024 legsikeresebb filmek: Tizi hercegnő, cápák és kannibál focisták

Vágólapra másolva!
Érdekes, hogy világszinten nem tudtak az olyan nagy nevek labdába rúgni, Mint Nicole Kidman vagy Zac Efront. A Netflixen úgy tűnik, a könnyed ám látványos szórakozást várják az nézők.
Vágólapra másolva!

Meglepő eredményeket hozott a legnagyobb streaming szolgáltató 2024 első felében. A Netflixen ugyan a top 5 legnézettebb film nem is lehetne eklektikusabb és meglepőbb annál, mint amit a társaság kiadott nemrégiben az első féléves számaikról. Ebben csak a filmek vannak benne, nincsenek benne az olyan sikersorozatok adatai, mint a Bridgerton harmadik évada vagy A tökéletes pár. Annyi biztos, a hercegnők, tinisztárok, retro MILF-ek és a cápák nagyon mentek, na meg a kannibál focisták is. 

Damsel, A hercegnő és a sárkány, LA DEMOISELLE ET LE DRAGON - DAMSEL (2024) Netflix
Millie Bobbie Brown a Netflix aranybányája Fotó: AFP

A hercegnő és a sárkány

Az Isten lábát fogta meg a Netflix Millie Bobby Brownnal, aki brutális pénzeket keres a streamernek, cserébe a legjobban fizetett 20 év alatti színész lett, ugyanis 10 millió dollár alatt már nem igazán kel fel a kanapéról a csinos színésznő. A Stranger Things Tizije ebben a kalandfilmben egy harcos hercegnőként varázsol el minket. A kritikusok fanyalogtak, a látvány elsőosztályú és a közönség 3 hónap alatt összesen 143 milliónyi megtekintést ért el. A sztár korábban hasonló sikereket ért el a két Enola Holmes filmmel is, jövőre pedig jön a Stranger Things lezáró évada és a 200 millió dolláros szuperfilmje, a The Electirc State Chris Prattel és egy harmadik Enola Holmes film is várható az év végére. 

Légi csibészek, Lift, F. Gary Gray, 2024 - Lift - Movie Set
Kevin Hart vígjátéka tarolt világszerte Fotó: Northfoto

Légi csibészek

Kevin Hart egyre inkább a stremereken hasít: stand up estjeit imádják, filmjeit világszerte zabálják, sajnos a mozikból kissé eltűnt és ezen a Borderlands idei 120 millió megabuktája se segít sokat, ahol Jamie Lee Curtis és Cate Blanchett mellett égeti magát. A Légi csibészek azonban mindenkinek bejött, ebben partnere volt az Avatar-filmek ausztrál macsója, Sam Wothington is, akivel 129 millió megtekintést generáltak. Az akció-vígjáték kellemes kikapcsolódást nyújtott az egész családnak. 

Netfix Society of the Snow, A hó társadalma, 2024 - Society of The Snow - Movie Set
Kannibalizmusra is buktunk 2024-ben Fotó: Northfoto / ZUMAPRESS.com/MOVIESTILLS

A hó társadalma

A harmadik helyen egy 2 Oscarra-jelölt uruguayi film található, sőt a valaha volt legdrágább spanyolajkú film a maga 65 millió dolláros költségvetésével. Az igaz történetekre mindig is buktunk, de a uruguayi rögbicsapat hihetetlen hetvenes évekbeli sztorija még a leggyakorlottabb nézőket is kikezdte. A két és félórás nyomorpornó hiper-realisztikusan mutatja be, mi történt 52 évvel ezelőtt az Andokban ragadt játékosokkal és néhányan hogy élték túl a hideget, a lavinákat, az éheséget és a kannibalizmussal járó lelki gyötrelmeket. 103 millióan nézték meg az év egyik legjobb filmjét. 

Netflix, Watch Under Paris Xavier Gens, 2024 - Under Paris - Movie Set
A francia cápavadászat is ment a Netflixen Fotó: Northfoto

Cápák a Szajnában

Ez a film Oscar helyett inkább az Arany Málnára pályázhat, de abból viszont tuti a legjobb. A kissé szürreális ökothriller-katasztrófafilmnek néha azt érezzük se füle, se farka, na de izgalom az van benne dögivel és 84 millióan úgy gondolták, a francia cápákkal dobják meg a pulzusukat. 

A menyasszony anyja, Netflix, film, 2024 - Mother of the Bride - Movie Set
Anya-lánya kaland a Netflixen Fotó: Northfoto / ZUMAPRESS.com/© ZUMA Wire

A menyasszony anyja

A film, ami ha csak kicsit, de rehabilitálta Brooke Shields-et. A kék lagúna egykori sztárja az utóbbi években, inkább évtizedekben a legendás Robinson-család átiratából szerzett hírnevéből, majd később az ott elszenvedett sérelmeiből élt, míg nem jött meg a Netflix hívása A menyasszony anyja című filmre. Sablon romantikus vígjáték, pár ismertlen színésszel, egy rehabilitált és kissé túlbotoxozott dívával és szép helyszínekkel. Tipikus nyári kaland, ami még Nicole Kidman és Zac Efron, amúgy rémes Családi Affér című filmjét is lenyomta a maga 77 millió megtekintésével. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!