TOP 5: híres színésznők, akik ma már csak rettenetes szerepeket kapnak

Jennifer Lawrence, JenniferLawrence, 35th Annual GLAAD Media Awards, színésznő
Fotó: JOHN NACION
Vágólapra másolva!
A valaha szebb napokat látott sztárokra ráférne pár új, jó szerep. Öt színésznő, akik mostanában pocsékul választanak.
Vágólapra másolva!

Egykor Hollywood legjobbjai között voltak, dollármilliókat kaszáltak a filmjeik, és a legjobban fizetett színésznők között voltak. Azonban mostanra szinte teljesen eltűntek a süllyesztőben a következő 5 színésznő. 

5 színésznő, aki jobbat érdemelne

Uma Thurman 

Ha jobban megnézzük, az 54 éves színésznő igazából a Kill Bill-filmek óta nem csinált egy igazi kasszasikert, pedig annak már vagy 20 éve. Tarantino kétrészes mesterműve után Uma szekere úgy tűnt, gőzerővel halad a szupersztárság felé; filmenként 15 millió dollárt is kapott, ám azok sorra buktak el. A felejtés bére, a Producerek és a botrányosan rosszra sikeredett, A szuper exnőm után Hollywood kezdett kihátrálni Thurman mögül. Azóta próbálkozott vígjátékkal (Kispályás szerelem), drámával (Az ételművész), dogma drámával (A nimfomániás), sorozattal (Gyanú, Kamrák) és legutóbb a Prime nagysikerű young adult filmjével (Vörös, fehér és királykék). De semmi nem jött be igazán, és Thurman fénye finoman szólva is megkopott. Idén pici reménysugár talán van arra, hogy valamit lendüljön a karrierje; a Richard Gere főszereplésével készült Oh, Canada című filmet szerették Cannes-ban a kritikusok, illetve idén év végén, vagy jövőre jön A halhatatlan gárda folytatása a Netflixen, amiben Thurman a pletykák szerint egy negatív karaktert alakít majd.

Uma Thurman, színésznő, UmaThurman,  The 77th Annual Cannes Film Festival
Uma Thurman még vár a nagy visszatérésre, a színésznő bizakodó Fotó: LUCA CARLINO / AFP

Charlize Theron 

Ha már A halhatatlan gárdát emlegettük, bizony a sci-fi főszereplője, Charlize Theron is elgondolkodhatna azon, hogy elküldi a menedzserét nyugdíjba. Az Oscar-díjas színésznő az Atomszőke, a Prometheus és a Hófehér és a vadász óta bukást, bukásra halmoz. A Disney-történet folytatása botrányosan rossz lett, hiába hívták be erősítésnek Emily Bluntot és Jessica Chastaint a Vadász és Jégkirálynő című folytatásba, továbbá a Pszichoanyu és a Csekély esély című filmek is elbuktak a pénztáraknál. Theron 2017-ben csatlakozott Ciper szerepében a Halálos iram filmekhez. Az egy mondatra jutó család és kocsi szavak rekorderének tartott akciófilmek epizódról epizódra egyre gyatrábban teljesítenek a mozipénztáraknál, és bár Theron karakteres játéka kiváló, inkább csak egy jólfizető kisujj gyakorlat számára a száguldó cirkusz. Hogy valami jót is mondjunk; a Botrány című #metoo filmért 2020-ban Oscarra is jelölték, Margot Robbie és Nicole Kidman társaságában, de sajnos ezt a filmet is inkább csak a kritikusok szerették, a mozipénztáraknál elhasalt. 

Charlize Theron, CharlizeTheron, színésznő
A színésznő közel az 50-hez is gyönyörú, már csak a jó szerepek kellenének Fotó: JULIEN DE ROSA /  AFP 

Amy Adams 

Az 50 éves, örök kislány színésznő 2007-ben robbant be a Bűbáj című Disney-filmmel és utána évekig az A-listások élmezőnyében volt. Hatszor jelölték Oscarra, olyan sikerfilmekben szerepelt, mint a Szökőhév, az Amerikai botrány, A harcos, illetve az Acélember és annak folytatásai, ahol Superman szerelme, Lois Lane szerepében futkározhatott fel s alá tök fölöslegesen, csak hogy legyen néha valaki, akit az alsónadrágját kívül hordó szuperhősnek meg kell mentenie. Nos, már itt gyanús volt, hogy inkább a zsíros csekket nézhette Adams, aminek meglett a böjtje. Bár az Alelnök című film jó kritikát kapott, de a kutyát nem érdekelte, azonban a 2020-as év volt az igazi mélypont Amy számára. A nő az ablakban című krimi - bár könyvben működött - annyira botrányosan rosszra sikeredett, hogy a Netflix nem győzte tologatni a premiert, újraforgatásokat rendeltek el, de így is siralmas lett a végeredmény. A Kedves Evan Hansen és a Bűbáj folytatása szintén eléggé kellemetlenre sikeredett, és Amy-t két éve nem láttuk semmibe. Jó hír, hogy a visszatérésre megvan ez esély, és ebben többek között Mundruczó Kornél lehet a segítségére, aki az At the Sea című filmben rendezte nemrégiben Adamset egy ex-alkoholista nő szerepében, aki szeretné újra elnyerni a családja bizalmát.

Road To The Golden Globes Party At The 2024 Toronto International Film Festival, Amy Adams, AmyAdams, színésznő
A színésznő újra Oscar-esélyes filmet forgat Fotó: EMMA MCINTYRE /  AFP

Jennifer Lawrence 

Bizony, Az éhezők viadala sztárja is kicsit jobban válogathatna, ugyanis villámgyorsan induló karrierje kicsit megfeneklett az utóbbi években. Az tinik kedvelt szériája mellett A napos oldal, az Amerikai botrány, a Joy mind-mind hatalmas anyagi és kritikai sikert arattak, A napos oldalért még az Oscar-díjat is megkapta Jen, mindössze 23 évesen. Aztán jött az Anyám!, és a címhez hasonlóan érezhették magukat a nézők a film után. Sokan a mai napig nem tudják, miről is szól Darren Aronofsky filmje (maga Jennifer sem, aki nemrég elárulta, hogy mivel akkoriban a direktor szeretője volt, ezért igazából nem is tett fel feltétlenül ilyen kérdéseket neki, volt jobb dolguk…). Ezután jött A Vörös veréb, de baromi nagy bukás lett, ami nekünk magyaroknak duplán szomorú, mivel itt forgatták a legnagyobb részét, az X-Men: Sötét főnix pedig az évtized legnagyobb szuperhősfilm bukása lett. Két évig nem is forgatott Lawrence, majd jött a Netflix sztárparádéja, a Ne nézz fel!. A világvége szatíra megosztotta kritikusokat, de egy biztos, Lawrence harmatgyenge volt Leonardo DiCaprio és Meryl Streep társaságában. Azóta a Kiút című harmatos dráma és a Bartánőt felveszünk altesti poénokra építő vígjátékokban láthattuk Jent, aki reméljük sikeresen irányba rakja a karrierjét, hiszen még mindig csak 34 éves lesz.  

Jennifer Lawrence, JenniferLawrence, 35th Annual GLAAD Media Awards, színésznő
A színésznő jobban is válogathatna mostanában Fotó: JOHN NACION /  AFP

Cate Blanchett 

Igen, az 55 éves, kétszeres Oscar-díjas sztár is jobban megnézhetné, mire is ír alá. Igazából neki most egy film miatt kéne gyorsan megírni az ügynökének a felmondását, de azért nagyon! A Borderlands című számítógépes játék filmadaptációja miatt, amiben Kevin Hart és Jamie Lee Curtis is szerepel. A filmet még 3 éve forgatták Magyarországon, azóta folyton tolták a premier, újraforgatásokat rendeltek el, gyanús volt, hogy itt bizony baj van. Na, de mekkora! Ember nem volt, aki pozitív kritikát írt volna a béna CGI orgiáról, a színészek borzalmasak benne, és 115 millió dollárba került ez a vacak, amiből eddig körülbelül 25 milliót sikerült visszatermelnie a filmnek. Az amerikai forgalmazók lassan tagadják a létét a filmnek, három hét után kivonták a forgalomból és majd valamelyik streamingre száműzik, remélve, hogy az „annyira rossz, hogy már jó” hírének köszönhetően páran majd megnézik.

Cate Blanchett, Toronto International Film Festival, Cate Blanchett, CateBlanchett, színésznő
A kétszeres Oscar-díjas sztár az év legnagyobb buktájában szerepelt Fotó: VALERIE MACON / AFP

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!