Varga Viktor látványos drónfelvételt mutatott árvíz sújtotta házáról és a környékről

Vágólapra másolva!
A WC-t és a fürdőt sem tudja használni.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, a Duna komoly áradása, a történelmi árvízhelyzet többek között az ártérben lakó Varga Viktort is fenyegeti, a víz már napokkal ezelőtt betört a házába – egyébként nem először, hisz tavaly december végén a téli árvíz is elmosta a házát és a jurtáját. Az énekes korábban elmondta, hogy az áradás idején az ingatlan lakható marad, csak nem tud vízhez jutni, így a WC-t és a fürdőt sem tudja használni. Az elektronika viszont szétázik, hiszen minden, ami az alsó szinten van, víz alá kerül, ő ilyenkor az emeletre költözik, oda hordja fel ezekben az időszakokban mindenét.

Varga Viktor a sok bejegyzés és Instagram-sztori után most egy látványos drónfelvételt mutatott otthona jelenlegi állapotáról, és gondolatait is megosztotta követőivel.

"Annyira csodálatos ez a hely. A Duna ereje, a víz, ahogy néhány csepp testével megtalálja a helyet a nagyvíznek, a hely szakrálissága a több ezer sírral, ami alattunk van ie. 3000 -től, a lombkorona szinten evezés az ártérben, a rengeteg gázló madár és vízimadarak, akik most ide járnak…  Kicsit olyan most, mint a pákászok idején, a szabályozás előtt, mikor itt mindent nádas és víz borított és boldog halász közösségek éltek itt. Vagy előtört bennem Perú, amikor az Uros indiánokkal laktunk pár éve a Titikaka tavon a nádszigeteiken, elektromosság nélkül... Pont, mint most…. Amúgy szemetes zsákkal bélelt kaspóba szarok. Hogy ne legyenek tabuk. Úgyis mindenkit ez érdekel" - írta a bejegyzésében.

Varga Viktor korábban több millió forintot kért kölcsön

Tavaly december végén a hirtelen jött árvíz egyszer már elöntötte Varga Viktor budakalászi otthonát és az ott található jurtát is, az udvart és a kertet is teljesen elmosta a Duna vize. Az énekes saját bevallása szerint csak magát okolhatta, hiszen tudta jól, milyen munkálatokat kellene még elvégezni ahhoz, hogy biztonságos legyen a háza, de halogatta azokat.

"Immáron a házam és jurtám újra a Dunáé. Az ember mindent csak bérel, még a testét is" – írta akkor a közösségi oldalán. "Az ember ma már multidimenzionális, nyilván én is nagyon szenvedek valahol, mert azért elvesztettem az otthonomat. De mit tudok tenni? Élvezem azt a helyzetet, amiben vagyok. Mert azon jelenleg nem tudok változtatni, illetve tudok, mert minden nap reggel nyolctól hajnal négyig dolgozok, de hát egyszer vége lesz" – mondta később a felújításról.

A jurtát viszonylag hamar sikerült egyébként teljesen helyreállítania, a ház rendbetételére azonban több millió forintot kért kölcsön egy barátjától – de csak sokára ért a munkálatok végére, most pedig ismét az árvízzel kell harcolnia.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!