Zimány Linda megszólalt a feljelentési ügyéről

Zimány Linda
Zimány Linda
Fotó: Zimány Linda / Instagram
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, a jogász végzettséggel rendelkező modell meglepő döntésre szánta el magát, és feljelentette a mostanság egyik legnépszerűbb közösségi oldalt, a Redditet. Zimány Linda most elmondta, mi vezetett idáig.
Vágólapra másolva!

A modell megelégelte a népszerű közösségi oldal működését, mely szerinte sérti a közösségi elveket, ezért nagy lépésre szánta el magát. Zimány Linda úgy döntött, feljelentést tesz és gátat szab a határtalan gyűlölködésnek. A szóban forgó oldal, a Reddit több mint 60 millió felhasználóval a világ egyik legnagyobb online fóruma, ahol rengeteg témában találhatók hozzászólások, így a magyar celebvilágnak is vannak külön tematikus oldalai, subredditjei. A felületről rengeteg pletyka, köztük sok álhír is terjedt már el, arról nem is beszélve, hogy a sztárok közösségi médiás tartalmait is engedély nélkül osztják meg sokan.

Zimány Linda
Zimány Lindának elege lett a sértésekből, feljelentést tett
Fotó: Zimány Linda/Instagram

Zimány Linda is az engedélyek nélküli megosztásokra alapozta feljelentését. Szerinte nem elég, hogy az oldal gyakran hazugságokat terjeszt, de a kommentek és jogsértő tartalmak között elhelyezett hirdetésekből rengeteg pénzt is keres.

Elküldtem egy nemzetközi feljelentést a Reddit ellen, mert ők pénzt keresnek abból, hogy szponzorált tartalmat helyeznek el azok között a posztok között, amikben olyan emberek szerepelnek, akik nem is adtak engedélyt... 

Az Európai Unióban, így itthon is az adott portál felelős azért, ami megjelenik a felületein. Tehát nekik kellene ezeket moderálni, leszedni. Ez vonatkozik a képmásokra, de a sokszor becsületsértő, fenyegető kommentekre is" - mondta az ügyvéd végzettséggel is rendelkező Zimány Linda, aki nemzetközi feljelentést tett a Reddit ellen, most elmondta, hogy miből volt már leginkább elege.

Rettenetes agresszió van az emberekben. A Reddit nevű oldal egyik fórumán például a felhasználók olyan embereket használnak verbális bokszzsáknak, akikkel életükben nem találkoztak.

Léteznek olyan fórumok is az internet mélységeiben, ahogy a hírekből is hallhattuk az elmúlt napokban, ahol fizikai bántalmazásról is írnak, ami nem is tudom, hogyan juthat eszébe bárkinek. Engem mindig megijeszt az online agresszió, mert akik a billentyűzet előtt ilyen erőszakosak, azok előbb-utóbb az életben is azzá válhatnak. Nem tudom elképzelni, hogy ezek a szitkozódók posztolás után kedvesen álomba ringatják otthon a gyereküket, mint bárki más” - magyarázta a jogász-modell, aki azért is ennyire elővigyázatos, hiszen legutóbb két veszélyes zaklatóját is letartóztatta a rendőrség, akik korábban életveszélyesen megfenyegették őt és családját is.

Zimány Linda azt is kifejtette, szerinte nemcsak Magyarországot érinti ez a probléma, hanem máshol is lehetnek ilyen agresszív emberek, akik hasonló oldalakon élik ki a bennük lévő dühöt és gyűlöletet, de szerinte jobb ennek minél előbb gátat szabni. Másrészt neki is rosszul esnek az őt ért sértések, és ezeket is szeretné visszaszorítani azzal, hogy fellép az ellene irányuló gyűlölködésnek hivatalos eszközökkel - írja a Ripost.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!