Zsaroló levelek: Angliában is kísért a Watcher-féle leveles zaklató

Vágólapra másolva!
Kegyetlen pletykák, mocskolódó írások tartják rettegésben egy angol falu lakóit. Sokak szerint az illető a Mocskos kis levelek című filmet, illetve a The Watcher című Netflix-sorozat rejtélyes zaklatóit másolja a zsaroló levelek küldője.
Vágólapra másolva!

A legrosszabb filmes félelmeik válnak valóra egy angliai falu lakóinak. A festői Shiptonthorpe-ben ugyanis valaki két éve mocskos zsaroló levelekkel zaklatja a város lakóit. A történet erősen emlékezteti a helyieket és a hatóságokat a 2022-es The Watcher sorozat történetére, illetve a 2024-es Mocskos kis levelek című film sztorijára, aminek az Oscar-díjas Olivia Colman a főszereplője. A sors furcsa fintora, hogy a The Watcher valós eseményeken alapul. 

Mocskos kis levelek című film mintájára küldenek zsaroló leveleket
Vajon kinyomozzák, kik állnak a mocskos kis zsaroló levelek mögött? (Fotó: Northfoto)

Ismeretlen zsaroló levelek borzolják a kedélyeket egy idillinek tűnő angliai kisvárosban 

A The Guardian tudósítása szerint Shiptonthorpe falujának lakóinak két éve névtelen, fenyegető leveleket küldenek. Akad, akinek rákot kívánt a rejtélyes író, van, akit tehénnek nevezett. Annyi biztos, hogy az elmúlt 2 évben összesen 500-an hagyták el a falut. Tettes nincs, de sokan úgy gondolják, hogy két filmből, illetve egy valós történetből vehette az ötletet a rejtélyes, titkos üzeneteket gyártó vitriolos tollú író. A Netflix 2022-ben mutatta be Naomi Watts főszereplésével a The Watcher - A megfigyelő című sorozatot, ahol egy átlagos amerikai családot kezd el az ismeretlen fenyegető zaklatni levelekkel. 

A miniszéria, aminek azóta berendelték a második évadát, azonban valós történeten alapul. 2018-ban, egy New Jersey-beli kisvárosban kapott egy család hasonló leveleket, amikben arra figyelmeztette őket a rejtélyes író, hogy a ház az övé, és rettegésben tartotta a családot. Sokan arra tippeltek, hogy a szomszédok fogtak össze az új lakók ellen, míg mások a helyi ingatlanközvetítőre gyanakodtak, aki így akart nyerészkedni: drágán adja el a házakat, majd rosszabb áron visszavásárolja, hogy utána újfent továbbadjon rajtuk. A rejtélyes sztori azóta is titok, csak úgy mint a shiptonthorpe-i eset, ugyanis még mindig nem találják a feladót. 

A helyi lakosok fenyegetésével a rendőrség is alig tud mit kezdeni

Morbid módon 2024-ben jött ki az Angliában hatalmas sikernek örvendő Mocskos kis levelek című dráma-vígjáték az Oscar-díjas Olivia Colman és Jessie Buckley főszereplésével. 

Mocskos kis levelek című film mintájára küldenek zsaroló leveleket
Oliva Colman is megdöbbent a Mocskos kis leveleken (Fotó: NorthFoto)

Az 1920-as években játszódó történetben szintén egy rejtélyes igazságosztó zaklatja, illetve árul el titkokat a helyi kis közösség tagjairól, akik egy egyedülálló, nagyszájú édesanyát gyanúsítanak a mocskos levelek megírásával. A keserédes film szintén kellő inspiráció lehetett a shiptonthorpe-i tollforgatónak, akit továbbra is keresnek a hatóságok. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!