Sztárok, akik 80 felett sem állnak le

Vágólapra másolva!
Visszavonulás helyett ötven, hatvan vagy akár hetven év után is aktívak a következő sztárok. Ők azok a 80 feletti sztárok, aki a nyugdíj helyett a vásznon élik meg az aranyéveiket.
Vágólapra másolva!

Van, aki örökre szép akar maradni a vásznon, és akad aki csak pár évente akarja magát strapálni egy-egy film forgatásával. Akadnak azonban olyan 80 feletti sztárok, akik a luxus nyugdíjas élet helyett évente többször, hónapokon át napi 10-12 órákat forgatnak, hogy szórakoztassák a közönségüket. Jöjjenek a 80 feletti sztárok filmjei! 

80 feletti sztárok, 80 felett aktív sztárok, 80felettaktívsztárok, Rita Moreno, RitaMoreno
Rita Moreno a legaktívabb 80 feletti sztárok egyike (Fotó: Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Rita Moreno

A puerto ricoi színésznő, akit Marlon Brando kényszerített abortuszra, idén 93 éves, de tavaly "csak" négy filmet forgatott: többek között az autó-család-autó filmek alapjának számító Halálos iramban tizedik részében, a Fast X-ben játszotta Vin Diesel nagymamáját, illetve a szintén a listán szereplő 87 éves Jane Fondával a 80 for Brady című vígjátékot. A színésznőt legutóbb az Oscar-díjátadón láthattuk a Margot Robbie nevével fémjelezett Barbie film mellékszereplőjét, America Ferrera-t méltatni, aki mellékszereplőként jelöltek, ahogy anno 1961-ben Moreno-t is a West Side Story-ért. Ferreraval ellentétben bő hatvan éve Moreno hazavihette a díjat, aki 79 éve, 1945-ben debütált a Broadway színpadán. Moreno nem lassít, a Gyümölcshercegnők című sorozat mellett hamarosan kezdi forgatni a Theirs című horrort is. 

Jane Fonda

Ha már fentebb említettük, bizony a kétszeres Oscar-díjas színésznő sem lassít: hamarosan 87 éves lesz, és továbbra is aktív. Tavaly három filmjét mutatták be: a fent említett 80 for Brady mellett a Könyvklub második részét és a Moving on című vígjátékot. Az filmben a 85 éves Lily Tomlinnal játszik együtt, akivel 2015 és 2022 között hét évadon keresztül forgatták a Grace és Frankie című komédiát a Netflixen. Legutóbb Jennifer Lopez életrajzi dokumentumfilmjében tűnt fel a nyirokrákkal küzdő színésznő, aki betegsége ellenére is több nyilvános rendezvényen lép föl és lelkes környezetvédőként több tiltakozáson is részt vesz. 

80 felett aktív sztárok, 80 feletti sztárok, 80felettaktívsztárok, Jane Fonda, JaneFonda
Nyirokrákja ellenére is folyamatosan szerepel a 87 éves Jane Fonda Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Al Pacino

A 84 éves színész nemrég újra facér lett, úgyhogy ennek örömére újra belevetette magát a munkába. Idén Johnny Depp rendezésében láthatta a közönség a Modi című filmben, de már időközben leforgott az Easy's Waltz és a Billy Knigth című akciófilmjei is, nem beszélve a Lear Rex című filmről, ami hozzásegítheti a talán a második Oscar-díjához. Emellett Lear király szerepét alakítja a Shakespeare-történet újragondolásában, amiben a Trónok harca sztárja, Peter Dinklage mellett az Oscar-díjas Jessica Chastain is szerepel. Pacino évekig borzasztó szerepeket vállalt, de úgy tűnik a színészben van még szufla és talán pont ez a filmje lesz a következő nagy dobása. 

80 felett aktív sztárok,  80 feletti sztárok, 80felettaktívsztárok, Al Pacino, AlPacino
A szakítás jót tett Al Pacinonak, élete szerepére készül Fotó: Robyn BECK / AFP

Robert DeNiro

A 81 éves színész éppen csak magához tér a legutóbbi Oscar-jelöléséből, a Leonardo DiCaprio nevével fémjelzett Megfojtott virágok című film ördögi mellékszerepéért, nem tart pihenőt, ugyanis folyamatosan forgat. A Semmi című spanyol sorozat után a Netflixen láthatjuk majd a színészt a Zero Day című hatrészes szériában, olyan sztárok társaságában mint az Emma Stone-nal való szexjelenetével befutott Jesse Plemons, vagy Angela Bessett és Joan Allen. DeNiro több filmben érdekelt, illetve egy testépítő sorozatban is, aminek Mr. Natural címmel hamarosan megkezdődnek a munkálatai. 

80 felett aktív sztárok, 80 feletti sztárok, 80felettaktívsztárok, Robert DeNiro, RobertDeNiro
Nem lassít Robert DeNiro Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Clint Eastwood

A 94 éves, friss szingli színész-rendező saját bevallása szerint utolsó filmje lesz a Juror #2 című film, amit az USA-ban október 30-án mutatnak be. Eastwood a korábbi hírekkel ellentétben "rendezőként" jegyzi a filmet, korábban szó volt arról, hogy színészként is láthatjuk a matuzsálem legendát. Eastwood színészként 2021-ben volt utoljára látható, saját rendezésében, a Cry Machoban, de a szakítás után ki tudja, lehet kedvet kap még egy-két film elkészítéséhez. Amíg ez kiderül, addig lessünk bele a Nicholas Hoult, Toni Collette és Kiefer Sutherland főszereplésével készült film előzetesébe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!