Mentális problémák nehezítik A szürke ötven árnyalata sztárjának életét - 10 érdekesség a 35 éves Dakota Johnsonról

Vágólapra másolva!
Már a nagymamája is sztárszínésznő volt, a zenész pasikra bukik, a nevetése nehezíti a munkáját, és épp a szerelmi sokszögek foglalkoztatják. 35. születésnapját ünnepli a hollywoodi filmcsillag Dakota Johnson, akinek élete és karrierje nem csak A szürke ötven árnyalata miatt rejt érdekességeket.
Vágólapra másolva!

Dakota Johnson nagymamája is sztárszínésznő volt

Dakota Johnson, Tippi Hedren, Melanie Griffith, Stella Banderas
Dakota Johnson, Tippi Hedren, Melanie Griffith, Stella Banderas - A család
Fotó: Barcroft Media / NORTHFOTO/Barcroft Media

Többek között Alfred Hitchcock híres-hírhedt filmje, a Madarak főszerepét játszotta az a Tippi Hedren, aki a hatvanas-hetvenes évek egyik hollywoodi filmcsillagának számított, és aki Dakota Johnson anyai nagymamája. De nemcsak a nagyszülői generációban találhatók sztárok a családban, hiszen a szülei is mindketten azok: Melanie Griffith és Don Johnson. 

Mentális problémák nehezítik az életét

A tanulás mindig nehezen ment neki, iskolát is sokszor kellett cserélnie gyerekkorában emiatt. ADHD-val, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral diagnosztizálták, ami a mai napig tud problémákat okozni a mindennapjaiban. A depresszió is többször felbukkant az életében 14 éves kora óta, de szerencsére szakszerű segítséggel sikerült leküzdenie.

Dakota Johnson a nevelőapja filmjében szerepelt először

Ezt a nevelőapát pedig úgy hívják, hogy Antonio Banderas, hiszen Melanie Griffith 18 évig élt házasságban a spanyol sztárral, akit Dakota Johnson sokkal meghatározóbb apafigurának tart az életében, mint a ritkán látott Don Johnsont. 1999-ben a Banderas által rendezett Tűzforró Alabama című moziban mutatkozott be először Dakota Johnson a kamerák előtt, ekkor még kislányként, és ezután a középiskola végéig nem is engedték filmezni a szülei.

Antonio Banderas, dakota johnson
A középiskola végéig nem is engedték filmezni Dakota Johnsont 
- Fotó: Lionel Hahn / Abaca/ Northfoto/Antonio Banderas is honored with the 2294th Star on the Hollywood Walk of Fame

Nagyon jól el tudja játszani a szexuális vonzalmat

Erre pedig a példa A szürke ötven árnyalata-trilógia, aminek a minőségéről erősen megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy igazi popkulturális jelenség lett belőle, és hogy mindenki elhitte a vonzalmat a vásznon a két főszereplő között. Pedig Dakota Johnson és Jamie Dornan között a forgatáson egyáltalán nem izzott köztük a levegő, sőt kimondottan kerülték egymást, amikor csak lehetett.

A zenész pasikra bukik

Saját bevallása szerint nem kedveli a kalandokat, és nem is volt része ilyesmikben, mindig hosszú távú kapcsolatokban élte meg a vágyait. Ezek a kapcsolatok pedig leginkább zenész férfiakhoz fűzték, mint Noah Gersh, Mathhew Hitt, vagy a Coldplay énekese, Chris Martin. Utóbbival 2017 óta alkotnak párt, sőt már az eljegyzés is megvolt.

Rendezőként is bontogatja a szárnyait Dakota Johnson

A kamera másik oldalán is elkezdett tevékenykedni, az első rendezői munkáját egy Coldplay-videoklip, a Cry Cry Cry hozta el. De az idei évben már filmet is levezényelt, igaz egyelőre csak a rövid fajtából: az általa rendezett, 23 perces Loser Baby a torontói filmfesztiválon mutatkozott be.

Megbánta a tetoválásait

A teste számos pontjára varratott tetoválást, és ezek nagy részét azóta megbánta. Főleg amiatt, mert megnehezítik az életét a forgatásokon: hosszú órákat kell a sminkesek székében töltenie, amíg eltakarják a tetkóit, ha olyan karaktert játszik, akikhez nem illenek ilyesmik.

Tucatnyi ló életét mentette meg

Harcos állatvédő, ezt pedig a családból hozza, hiszen a híres nagymamája, Tippi Hedren is közismerten aktív ezen a téren. Dakota Johnson pedig 2014-ben nem kevesebb, mint 12 lovat mentett meg a levágástól azzal, hogy inkább megvásárolta őket.

A nevetése nehezíti a munkáját

Ami a magánéletben bájos tud lenni, az a munkában praktikus problémákat okoz: amikor Dakota Johnson nagyon elneveti magát, akkor ugyanis mindig kicsordulnak a könnyei. Ez a filmforgatásokon komoly gondokat is tud okozni az elfolyó smink miatt, amit így minden beállításban újra kell igazítani.

dakota johnson
Fotó: Doug Peters/EMPICS Entertainment / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Dakota Johnson arriving at the Kering Foundation Caring For Women event, The Pool. Credit: Doug Peters/EMPICS 2024 september new york

Szerelmi sokszögekbe keveredik Dakota Johnson

Legutóbb a Madame Web című Marvel-szuperhősfilm címszerepében láthattuk a moziban, ami méretes bukásnak bizonyult. A következő filmjei kisebb, karakterközpontú produkciók, és mindegyik többszereplős szerelmi felállásokat mutat be: a Materialists-ban Pedro Pascal és Chris Evans oldalán keveredik egy romantikus háromszögbe, a Splitsville-ben pedig két, egymással összekavaró házaspár történetében láthatjuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!