Filmek, amiket a kanapén szívesebben néztünk meg

Vágólapra másolva!
A mozikban buktak a következő filmek, de otthon bekuckózva szívesen választjuk ki valamelyik streamer kínálatából. Balhés sztár, nyugdíjas regény, Z-generációs gyilkosság, szexi szuperhős és a világ legjobb sci-fije is a listán van.
Vágólapra másolva!

Sokszor hiszik a stúdiók, hogy megvan az atombiztos siker receptje: régi sztárok, szuperhősök vagy csak valami eredeti. Néhányszor hiba csúszik a gépezetbe és ezek a filmek a mozikban buknak, stremeren imádjuk őket. Igen, a hatalmas bukásoktól az utóbbi években az online platformok mentik meg a több száz millió dolláros filmeket, de a független alkotásokat is. 

Mozikban buktak, stremeren imádjuk, Indiana Jones 5, IndianaJones5, Indiana Jones and the Dial of Destiny
Indy-t nyugdíjba küldték a nézők is Fotó: AFP

Indiana Jones és a sors tárcsája

Ami bejött a Csillagok háborújánál, az az Indiana Jonesnál nem Harrison Fordnak. Az idén 82 éves színész nyugger Han Soloként nagyot hasított, azonban a nyolcadik X közelében az ostorcsattogtatás már kicsit akadozott, kivéve akkor, amikor olyan akrobatikus akciójelenetekben volt látható a kedvenc régészprofesszorunk, amitől egy rendes belvárosi nyugdíjas a legközelebbi traumatológián kötne ki. A kedves fan service ötödik epizód egy mérsékelten méltó búcsú volt Indytől, ám erre közel 300 millió dollárt tapsoltak el. A világbevétel azonban alig volt 380 milliónál, ami alsó hangon egy 200 milliós buktát jelentett a Disney-nek. A Disney+ - on azonban sokan nézték a filmet, sőt az előző négy részt is felfedezte egy fiatalabb generáció. 

Mozikban buktak, stremeren imádjuk,Az ember gyermeke, Children of Men, Children of Men (2006) UK / USA
2006 legmerészebb filmje a MAX-on hasít Fotó: AFP / Photo12 via AFP/Cinema

Az ember gyermeke

Kevesen tudják, hogy a kétezres évek egyik legjobb utópisztikus sci-fije. Alfonso Cuarón három Oscarra-jelölt mesterműve még a Gravitációnál is izgalmasabb alkotás, azonban a kutya sem ismeri. A 2006-os film története szerint 2027-ben járunk, ahol már 18 éve nem születtek gyerekek a Földön. Az emberiség pár évtizeden belül teljesen kihal, azonban egy csempész, egy ellenálló csoport néhány tagja és egy rejtélyes módon terhes prostituált talán megmenthetnek minket. Clive Owen, Julianne Moore és Michael Caine brillíroznak ebben a feszült akciódús filmben, ám a 76 milliós költségvetését se tudta visszatermelni az alkotás a 70 milliós bevételével. A MAX kínálatában azonban megtalálható ez a remekmű egy ideje, ahol újra felfedezték az emberek ezt a filmet. 

Mozikban buktak, stremeren imádjuk,Flash a Villám, FlashaVillám, THE FLASH (2023)
Ezra Miller balhéi kinyírták A Villámot a mozikban Fotó: AFP

Flash - A Villám

Mindenki nagyon várta a DC futkosógépének a saját önálló filmjét. A bukás itt kevésbé a film minőségének tudható be, ugyanis összességében szerették a kritikusok, sokkal inkább a Villámot alakító Ezra Miller ámokfutásának szólt. Betörés, verekedés, itallopás, csak pár apróság a fiatal színész bűnlajstromából. A közönség könnyen elpártol egy balhés sztártól, ez lett a veszte A Villámnak is, 200 millió dolláros büdzsé, 273 milliós világbevétel, ami minimum 150 millió dollár mínusz jelent. A MAX kínálatában azonban hetekig vezette a toplistát, úgyhogy valamit talán sikerült kompenzálni ezen a hatalmas buktán. 

Mozikban buktak, stremeren imádjuk, Aquaman 2, Aquaman2, AQUAMAN ET LE ROYAUME PERDU - AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM (2023)
Jason Momoa nem csábított minket vissza a mozikba Fotó: AFP

Aquaman és az elveszett királyság

Jason Momoa loknijai és kockái sem elegendők a sikerre. Amíg a 2018-as első rész új életet lehelt a DC-Univerzumba, és 1 milliárd dolláros bevételével az év egyik legnagyobb sikere volt, addig a folytatás mind a kritikusoknál, mind a nézőknél elhasalt. Itt is volt balhé (Amber Heard vs. Johnny Depp rapszódiája, aminek az lett a vége, hogy Heard kb. ha 10 percet játszott a filmben, akkor sokat mondtam) ám igazából a valódi gond az volt, hogy nem tudták továbbvinni azt a laza, cool és látványos sikersztorit, ami az első résznél még működött. A 205 milliós büdzséhez a 434 milliós bevétel papíron jól hangzik, de mivel a bevétel fele a mozinál marad, a marketinges meg 50-100 milliót is eltapsolnak egy ekkora filmnél, így ez is egy nagy bukta lett. Azonban a MAX-on meglett a közönsége, és - ahogy A Villám - ez is vezette a toplistákat. 

Mozikban buktak, stremeren imádjuk, Bodies Bodies Bodies,  Halina Reijn, A24 And Rooftop Films' "Bodies Bodies Bodies" New York Screening
A Játszunk gyilkosost stábja! a mozikban elbukott, streameren imádjuk őket Fotó: AFP

Játszunk gyilkosost!

A Z-generációs horror-vígjáték milliókat ért el a social felületeken, ám a mozikban összesen 13 milliót tudott termelni. Pedig a neten kisebb kultusza lett ennek a néhol nagyon sötét, néhol baromi morbid tragikomédiahorrornak, ám úgy tűnik, a huszonévesek bevárják a neten a filmet, ugyanis korábban a MAX-on és most a Netflixen is hasít a Játszunk gyilkosost!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!