Friss hírek érkeztek III. Károly király állapotáról

III. Károly király
Vágólapra másolva!
Még év elején derült ki, hogy az uralkodó súlyos beteg. III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak, emiatt pedig kemoterápiás kezeléseket kap. Vilmos és Harry édesapja már egy ideje visszatért a teendőihez, azonban nemrég friss információk érkeztek róla.
Vágólapra másolva!

III. Károly király még februárban hozta nyilvánosságra, hogy rákos beteg. Az esetre akkor derült fény, mikor prosztatamegnagyobbodással kezelték. Azonban a mai napig nem tudni, hogy a rák mely fajtáját állapították meg nála, ugyanis a pontos diagnózist nem kezelték. Az uralkodó a mai napig kemoterápiát kap.

III. Károly király
III. Károly király felfüggeszti a kemoterápiát
Fotó: Instagram.com/king.charles.queen.camilla/

III. Károly király fontos engedélyt kapott az orvosaitól

Azonban ez alól kivételek is vannak. III. Károly jövőhéten Ausztráliába utazik feleségével, Kamilla királynővel, ez időszak alatt az orvosok pedig megengedték, hogy szüneteltesse az uralkodó a kemoterápiás kezeléseket. A hivatalos látogatás célja az, hogy mind a ketten részt vesznek a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján. A pár menetrendje sűrű lesz, a 9 nap alatt pedig szinte alig fognak majd pihenni, ezért látták jobbnak, ha szüneteltetik a kemoterápiát.

"Nem igazán lassított a körülötte lévők tiltakozása ellenére sem, de fontos volt számára, hogy látható maradjon. 

Már a kezelések alatt is arra törekedett, hogy minden adott legyen ahhoz, hogy teljes munkaidőben visszatérhessen. 

Most a dolgok nagyon pozitív irányba haladnak, ami lehetővé tette számára, hogy hosszú távú terveket készítsen" - árulta el egy királyi párhoz közel álló forrás.

Azonban III. Károly királyt és feleségét egy utazó orvos is elkíséri majd, így az uralkodó nem marad orvosi felügyelet nélkül, ha bármi történne - számolt be róla a Mirror

III. Károly király a magyaroknak üzent

Az uralkodó pár héttel ezelőtt megjegyezte, hogy az evakuálások legújabb hulláma közepette mélyen megdöbbenve és elszomorodva figyelte a közép-európai katasztrofális áradások által okozott pusztítást és rombolást, majd őszinte részvétét fejezte ki azoknak, akik elvesztették szeretteiket.

Az Egyesült Királyságban sok embernek erős, tartós és személyes kapcsolatai vannak a régióval, és velük együtt feleségemmel mély és őszinte részvétünket fejezzük ki mindazoknak, akik ilyen tragikus módon elvesztették szeretteiket, otthonaikat és megélhetésüket" - írta III. Károly király. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!