Jean-Claude Van Damme döbbenetes néz ki a 64 évesen is

Vágólapra másolva!
A belga akciósztár még mindig ontja magából a filmeket. Bár az évek látszanak Jean-Claude Van Damme arcán, a fizikuma semmit se kopott hatvan felett sem.
Vágólapra másolva!

Kedvenc belga harcművészünk 64 éves lett. Jean-Claude Van Damme igazi ikonja lett a karatefilmeknek, a fiúk és férfiak olyan harcosok akartak lenni, mint ő, míg a kedveseink néha titkon egy ilyen jóképű izomkolosszusról álmodoztak. Legyen szó egy spárgáról, vagy többszáz terroristáról, Van Damme eddig közel 80 filmben bizonyította, ő az európai Chuck Norris, csak mutatósabb kiadásban. A színész 60 felett is jól tartja magát, ahogy a friss képein is látható. 

Jean-Claude Van Damme, JeanClaude
Jean Claude Van Damme most is olyan energikus, mint a kilencvenes években (Fotó: Getty Images)

Mi Jean-Claude Van Damme titka? 

Saját bevallása szerint ő a karate Fred Astaire-je. Bár morbid egy táncos-komikus színészhez hasonlítania önmagát az izomkolosszus belgának, ám tény, ahogy a negyvenes-ötvenes években Astaire bárkit leültetett a mozikban a sztepptáncával, addig Jean-Claude Van Damme 360 fokos pörgőrúgásaival és spárgáival szegezett minket a vászon elé. Sose lett olyan szupersztár, mint mondjuk Bruce Willis vagy Arnold Schwarzenegger, ugyanis mozi helyett a tékák polcain és a tévében hódítottak a filmjei. Gondoljunk csak a világsikert hozó Kickboxerre, a Dupla dinamitra vagy később a Tökéletes katona és Tökéletes célpont című filmekre. Azonban a gázsija nem maradt el az emlegetett színészekétől, a kilencvenes évek közepén 8-10 milliót is beszedett egy filmért, így az évtized legjobban fizetett színészei között volt. 

Jean-Claude Van Damme, JeanClaude
Jean Claude Van Damme kidobóemberként kezdte a pályáját  (Fotó: Getty Images)

Chuck Norris segítette, mentális betegségekkel küzdött

Jean-Claude Van Damme Amerikában először ültetőként, pizzafutárként, taxisként dolgozott, majd teljesen véletlenül kidobóemberkét Chuck Norris az egyik bárjában. Évekkel később azonban jóban lettek és Norris meghívta egy kisebb szerepre az Ütközetben eltűnt című filmbe. Innen már egyenes út volt a sztárság felé, azonban a 1990-es évek végén egyre kevesebbet dolgozott. Eddigre már túl volt négy váláson, állítólagos nehéz természete miatt. Számos rehabon és klinikán járt a színész az irreális hangulatingadozásai miatt, ahol kiderült, Noszály Sándorhoz hasonlóan bipoláris zavarokkal küzd. Van Damme azóta is gyógyszerek segítségével képes fenntartani az egyensúlyt az életében, aminek nem várt következménye lett: harmadik felesége Gladys Portugues 1992-es válásuk után visszatért hozzá 2 közös gyermekükkel és 1999-ben újra összeházasodtak. 25 éve elválaszthatatlanok egymástól, ehhez azonban a színésznek meg kellett találnia az egyensúlyt az életében. Visszavett a hollywoodi pörgésből, kevesebb feladatot vállalt, így kisebb eséllyel tudott elhatalmasodni rajta a betegsége. 

Jean-Claude Van Damme, JeanClaude
Jean-Claude Van Damme 64 évesen is jóformában van, simán letagadhatna 10-15 évet (Fotó: Getty Images)

Mit csinál Jean-Claude Van Damme?

A színész továbbra is évi 1-2 filmet leforgat, leginkább B és C-kategóriás akciófilmeket, legutóbbi alkotás a Kill' em all 2 volt. Két éve azonban kipróbálta magát szinkronszínészként is, egy rövid szerepet vállalt a Minyonok: Gru színrelépben, ahol a beszédes nevű Jean-Clawed-nak adta a hangját. Egy filmje éppen forog és továbbiak vannak előkészületben. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!