Matthew Perry családja megszólalt a színész haláláról

Matthew Perry
Matthew Perry
Vágólapra másolva!
A Jóbarátok sztárja egy évvel ezelőtt, hirtelen halt meg. Matthew Perry vérében ketamint találtak. Jelenleg is folyik a nyomozás a halálának az ügyében, az egyik orvos bűnösnek vallotta magát. A színész családja a mai napig nem dolgozta fel a férfi elvesztését, teljesen összetörtek.
Vágólapra másolva!

Matthew Perry 2023. október 28-án, 54 évesen halt meg. A Los Angeles-i otthonában, egy pezsgőfürdőben találtak rá. Sokáig nem lehetett tudni a halálának a pontos okát, ugyanis többen öngyilkosságnak, míg mások gyilkosságnak tulajdonították az ügyet, ám orvosszakértők később arról számoltak be, hogy ketamint találtak a vérében, és ez végzett vele. Matthew Perry halálának ügyében eddig több ember is letartóztattak, illetve öt ember vádolnak.

Matthew Perry, Jennifer Aniston
Matthew Perry és Jennifer Aniston
Fotó: Jennifer Aniston / Instagram

Megszólalt Matthew Perry családja

A Jóbarátok sztárjának a családja a mai napig nem dolgozta fel a színész hirtelen halálát.

Amikor megtudtuk, hogy meghalt, az hihetetlenül megrázó volt... 

Bárki, aki elvesztette már gyermekét, tudhatja, hogy még ha valamilyen módon fel is vagy készülve erre, akkor is megrázó. Úgy döntöttünk, hogy kitartunk az elhatározásunk mellett, és megpróbálunk valami hasznosat tenni" - mesélte összetörten Matthew Perry mostohaapja, Keith.

A színész halála után tavaly megalakult a "The Matthew Perry Foundation" névre keresztelt alapítvány, melyet a férfi ismerősei és családja hoztak létre. Az alapítvány célja, hogy segítsen a szenvedélybetegeknek legyőzni a függőségüket.

Az alapítvány ügyvezető igazgatója a sztár húga, aki kiemelte, hogy bátyja mindig mosolyt csalt az emberek arcára, jelenléte pedig olyan volt, mint egy mágneses energia. 

A legfontosabb dolog, amit valaha is megtanított, az volt, hogy nem számít, hányszor buksz el, addig nem vallottál kudarcot, amíg nem hagyod abba a próbálkozást 

- magyarázta a Hello magazinnak.

Matthew Perry orvosa bűnösnek vallotta magát

Az ügyben két orvost is letartóztattak:  egyikük dr. Salvador Plasencia, míg a másik dr. Mark Chavez. Utóbbi október elején volt jelen a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ahol beismerte, hogy felelős Matthew Perry haláláért, és bűnösnek vallotta magát a ketaminterjesztés miatt. Dr. Mark Chavez ügyvédje elmondta, hogy Mark vállalta a felelősséget a tetteiért azzal, hogy bűnösnek vallotta magát, és kész együttműködni a hatóságokkal.

„A jogalapról szóló megállapodás értelmében az orvosi bizottság feljelentést tesz ellene, és kérik az orvosi engedélyének a felfüggesztését. Egyetértünk ezzel a következtetéssel. Nem tudok pontos ütemtervet adni arra vonatkozóan, hogy ez mikor fog megtörténni, mert ez az orvosi bizottságon múlik, de az ügy jelenleg is folyamatban van, így minél előbb meg kell történnie" - részletezte az ügyvéd.

Chavez akár 10 év börtönt is kaphat, de ítéletére csak jövő áprilisban kerül sor, már nem fog orvosként praktizálni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!