Újabb részleteket mondott el az autóbalesetről az a 15 éves lány, aki azonnal Sallai Nóra segítségére sietett

Sallai Nóra
Sallai Nóra kisfia meghalt
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban színésznője és ötéves kisfia még szeptember 27-én szenvedtek súlyos autóbalesetet. Sallai Nóra állapota a mai napig kritikus, kisfia a kórházban meghalt. A helyszínen egy 15 éves lány sietett a segítségükre, aki rendőrnek készül.
Vágólapra másolva!

Közel két héttel ezelőtt karambolozott Sallai Nóra és ötéves kisfia Alsónémediben. A szürke Opelben utazó színésznő egy mellékutcáról kanyarodott ki, amikor hatalmas sebességgel száguldott arra egy BMW. A sofőrje hiába próbálta elrántani a kormányt, az ütközést nem tudta elkerülni. Az óriási erejű becsapódást követően az Opel felborult, Sallai Nóra és gyermeke a roncsba szorult. A kocsiban egyes hírek szerint nyolcan ültek, többen elfutottak a karambol után. Sajnos a balesetet nem élte túl a színésznő kisfia, Bende a kórházban meghalt. 

Sallai Nóra a Jóban Rosszban nővéreként
Sallai Nóra a Jóban Rosszban nővéreként
Fotó: TV2 / TV2

Egy tinédzser mentette meg Sallai Nóra életét

Egy 15 éves lány mentette meg a színésznő életét, Sallai Nóra azóta is az intenzív osztályon van. A lány épp a barátaival beszélgetett egy közeli játszótéren, amikor látták, mi történik. Azonnal hívták a mentőket, a diszpécser mondta neki, hogy kössék be azonnal a vérző fejsebet - szerencsére a lánynál épp volt fásli. Négy férfi tépte le a kocsi ajtaját, hogy kiszabadítsák a sebesülteket. 

Volt, aki sokkot kapott a látványtól. 

Az autók mellett egy nőt találtam, aki kétségbe volt esve, igazából szerintem sokkot kapott. Tőle kérdeztem, hogy jól van-e, és ő adta a kezembe a diszpécsert, hogy beszéljek vele inkább én. 

Akkor a kisfiút néztük meg, akkor szerintem neki már nem volt pulzusa.

 Én átmentem az anyukához, addig a kisfiút kettő-három férfi kiszedte. Az anyuka megmozdította a könyökét, és akkor láttam, hogy vért köhög és hörög. A diszpécser mondta, hogy szedjük ki, viszont az ajtó be volt szorulva, négy férfi tépte le az ajtót..." - emlékezett vissza a 15 éves Nóra a borzalmas éjszakára.

"Miután a pokrócra fektettük, nekem meg kellett kérnem valakit, hogy tartsa a homlokát meg az állát, egy nőt kértem meg, nekem pedig mellé kellett feküdnöm, hogy nézzem a mellkas emelkedését. Ezután pedig többen stabil oldalfekvésbe fektettük, egy hirtelen mozdulattal kellett átfordítanunk.

 A kisfiút közben a járdára fektették, odamentem, addigra már elkezdte újraéleszteni egy férfi, de ő elfáradt, jött egy nő, ő átvette, és erre rá szerintem egy tíz percre értek ki a mentők. 

Amikor a mentők kiértek, akkor a kisfiút meg kellett tisztítani a ruháktól, hogy rá tudják csatolni a gépeket és újra tudják éleszteni, ekkor már csak egy dolgunk volt, világítottunk, és szurkoltuk, hogy a kisfiú túlélje" - tette hozzá a Life.hu-nak adott interjúban. 

Kiemelte, hogy a baleset helyszínén többen meg voltak rémülve, néhány ember pedig sokkot kapott. 

Nóra elmondta, hogy annak köszönheti, hogy ilyen nagy lélekjelenléte és tapasztalata volt, hogy

 az iskolában az egészségügyi órákon már elsajátította a tanultakat.

 A fiatal lány rendőr szeretne lenni, jelenleg is rendészeti iskolába jár, ahol szintén fog majd egészségügyi ellátást tanulni. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!