Nem Sallai Nóra az egyetlen, aki szörnyű balesete miatt az életéért küzd

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Nem egyedi a Jóban Rosszban színésznőjének esete, más sztárok is küzdöttek már az életükért súlyos balesetük után. Sallai Nóra és kisfia egy héttel ezelőtt sérültek meg durva autóbaleset következtében, az orvosok azóta is az életükért küzdenek. Azonban nem ez az első eset, hogy ismert személlyel történik hasonló tragédia, többen is beszámoltak már arról, hogy valamilyen szerencsétlenség következtében küzdöttek az életben maradásért.
Vágólapra másolva!

Sallai Nóra és kisfia súlyos autóbalesete megrázta az országot, rengetegen összefogtak a megsegítésükre, tömegek sorakoznak a véradó pontokon, ahol irányított véradás keretében segíthetnek az életveszélyben lévő színésznőn.

Sallai Nóra a Jóban Rosszban nővéreként
Sallai Nóra a Jóban Rosszban Mónika nővéreként. Kisfiával szenvedett súlyos autóbalesetet, jelenleg is az életéért küzdenek az orvosok
Fotó: TV2 / TV2

Sallai Nóra és más sztárok, akik súlyos balesetet szenvedtek

 

Sallai Nóra

Az egész országot megrázta a színésznő súlyos autóbalesetének híre, és szinte egy emberként fogtak össze az emberek Sallai Nóráért és ötéves kisfiáért. A Jóban Rosszban egykori Mónika nővére és fia életveszélyes sérüléseket szereztek az ütközés során, több helyszínen is irányított véradást szerveztek a megmentésükért. A durva autóbaleset múlt héten, szeptember 27-én, Alsónémediben történt, az érintettje a 44 éves színésznő és 5 éves kisfia, akik éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak kora este, és épp egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra. 

Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így is hatalmas erővel nekiütközött. A becsapódás következtében a színésznő Opelje felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsai alá szorultak. A BMW utasai egy 18 és egy 21 éves fiatal voltak, ők kevésbé sérültek, saját lábukon szálltak ki a járműből, de végül a mentők őket is kórházba vitték. Állítólag többen is utazhattak a sportkocsiban, de közülük az ütközés után többen is elmenekültek a helyszínről. A baleset a BMW sofőrjének felelőtlensége miatt történt, ugyanis az eddigi információk szerint kivilágítatlanul, több mint 100 km/h-val hajtott neki Sallai Nóráék kikanyarodó autójának, melyet egy másik autó fedélzeti kamerája is rögzített.

Sallai Nóra, autóbaleset
A színésznő autója a baleset után
Fotó: Tények

A balesetben sérülteknek az ott lévő szemtanúk siettek a segítségükre, a TV2 riportja szerint egy 15 éves lány segített rajtuk. A lány épp a barátaival beszélgetett egy közeli játszótéren, amikor látták, mi történik. Azonnal hívták a mentőket, a diszpécser mondta neki, hogy kössék be azonnal a vérző fejsebet - szerencsére a lánynál épp volt fásli. Négy férfi tépte le a kocsi ajtaját, hogy kiszabadítsák a sebesülteket. A színésznő ötéves kisfiát a helyszínen egy férfi kezdte újraéleszteni, majd egy nő átvette. A színésznő vért köhögött fel, a fájdalomtól nem tudott beszélni sem, így a 15 éves lány stabil oldalfekvésbe helyezte, amíg ki nem értek a mentők, valószínűleg, ezzel megmentette az életét.

Állapotuk azóta is válságos, Sallai Nóra az eset óta intenzív osztályon fekszik, ezt most kollégája, Csonka András is megerősítette az Origónak, és azt is elárulta, hogy valójában nem ő volt, aki felfedte a színésznő kilétét, akinek nevét napokig titkolták.

 

Úgy tudtam meg, hogy baleset érte, hogy olvastam róla, azonban még akkor nem tudtam, hogy kiről van szó. Szente Vajk barátom küldte át nekem azt a posztot, amit kért, hogy én is osszam meg. 

Ekkor már nevesítve volt. Utána pedig sodródtunk az eseményekkel. Nem én neveztem meg először, csak mindenki nálam látta” - magyarázta lapunknak Csonka András, aki személyesen nem ismeri Sallai Nórát, de mindenképp szeretne segíteni és a szívén viseli a sorsa alakulását. A színész azt is elárulta, hogy túl sokat nem tud kolléganője állapotáról, azonban annyit tud, hogy nagyon komoly műtétek előtt áll a napokban.

 

Judy

A Groovehouse énekesnőjének szintén súlyos autóbalesete volt, mint Sallai Nórának is. Az eset már sok évvel ezelőtt törént, de örökre megváltoztatta az énekesnő életét, azóta is minden évben megemlékezik a baleset évfordulójáról. Az énekesnő akkor még csak 24 éves volt, 1998. december 14-én szenvedett súlyos autóbalesetet. 

Judy
Judy nehezen dolgozta fel a baleset után, hogy már sosem lesz a régi
Fotó: https://www.instagram.com/kisjudy

Judy és zenekara épp egy rádióinterjúra igyekeztek, amikor megtörtént a szerencsétlenség. Kis Judit énekesnőnek 28 csontja törött el, összeroncsolódott az arca, leszakadt a szájpadlása, eltört a lapockája, a válla, a bal oldali bordái pedig átszúrták a tüdejét. Eleinte nehezen dolgozta fel, hogy a plasztikai műtétek teljesen megváltoztatták az arcát, de ma már nem rágódik rajta, örül annak, hogy életben van.

Már rég volt műtétem, de például botoxoltatni mindig muszáj lesz, mert a bal arcom nem mozog, nincs mimika, nem látszik rajta az idő múlása.

Hogy ne legyen felemás a két arcfelem, egy évben kétszer minimális dózist bele kell fecskendezni a jobb oldalba" - vallotta be Judy, aki tudja, hogy csodával határos módon élte túl a balesetet. Azóta már született egy kislánya, és bár elvált gyereke apjától, azóta újra boldog párkapcsolatban él.

A cikk folytatásáért lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!