Megszólalt Sallai Nóra balesetéről egy ügyvéd

Sallai Nóra
Sallai Nóra kisfia meghalt
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban sorozat színésznője súlyos balesetet szenvedett, azóta pedig eszméletlen állapotban fekszik a kórházban. Sallai Nóra kisfia időközben meghalt. A baleset pontos körülményei a mai napig tisztázatlanok, a részletekről pedig egy ügyvéd is beszámolt.
Vágólapra másolva!

Közel négy hete történt Sallai Nóra autóbalesete Alsónémediben, egy BMW-vel ütköztek. A BMW sofőrje a megengedett 50 km/h sebességnél jóval többel haladt, így már nem tudta elkerülni az ütközést. Míg Sallai Nóráék súlyos sérülést szenvedtek, addig a BMW utasai könnyű sérüléseket szereztek. A kocsiban egyes hírek szerint nyolcan ültek, többen elfutottak a karambol után. A balesetet nem élte túl a színésznő kisfia, Bende a kórházban meghalt. 

Sallai Nóra tragikus autóbalesete
Sallai Nóra tragikus autóbalesete után a színésznő kocsija teljesen összeroncsolódott. 
Fotó: TV2

Sallai Nóra balesetében a sebesség kérdése meghatározó

A tragikus eseményt nemrég Borbély Zoltán ügyvéd elemezte, aki látta a térfigyelő kamera felvételeit, azonban szerinte az csalóka is lehet, ugyanis ezek a felvételek nem a valós sebességet mutatják vagy legalábbis szemre nagyon nehéz eldönteni, hogy ez mennyi volt pontosan. 

Az igazságügyi műszaki szakértők nemcsak a térfigyelő kamera felvételéből, hanem pl. a féknyomból, a rongálódásokból és más, egyéb adatokból is tudnak sebességet számolni. 

Itt a sebesség kardinális kérdés lesz" - fogalmazott az ügyvéd. 

Mint ismert, a BMW-t vezető férfi több mint 100 km/h-val haladt az útszakaszon a megengedett 50 km/h helyett, így már vizsgálni lehet a megtévesztő sebességet. 

"Az eset jogi része viszonylag tiszta, a sebességtől függ majd első sorban, hogy mi lesz a döntés. A másik fontos kérdés, az elsőbbségadási kötelezettség és a sebesség túllépés viszonya. 

A magyar közlekedési büntetőjog kapcsán lehet azt mondani, hogy az elsőbbség megilleti az elsőbbségre jogosult sofőrt, sebességtől függetlenül, de csak akkor, ha a sebessége nem megtévesztő

 - szögezte le a Borsnak. 

Hangsúlyozta azt is, hogy ha a sebesség megtévesztő volt, abban az esetben az is elképzelhető, hogy az elsőbbségadásra kötelezett sofőr egyáltalán nem felelős, jogilag sem, de ennek nagyon sok összetevője van és alapvetően műszaki szakértői kérdés. A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége egyébként 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat, ebben rendelték el a nyomozást, ebben még nem jelölték meg, hogy ki a gyanúsítható személy.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!