Megúszhatja a tragédiát a száguldozó autós, Sallai Nóra kisfiának gyilkosa?

Sallai Nóra
Sallai Nóra
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Ha műszaki hiba okozta a tragikus balesetet, akkor az enyhítő körülmény lehet- vélte egy ügyvéd. Sallai Nóra életéért továbbra is kórházban küzdenek, kisfia a karambol után tíz nappal életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Az egész országot megrázta Sallai Nóra szörnyű autóbalesetének híre, és szinte egy emberként fogtak össze az emberek Sallai Nóráért és ötéves kisfiáért, aki végül a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Jóban Rosszban egykori szereplője (aki épp terhessége miatt hagyta ott a sorozatot) és fia életveszélyes sérüléseket szereztek az ütközés során, több helyszínen is irányított véradást szerveztek a megmentésükért. 

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után. A színésznő ötéves kisfia nem élte túl a sérüléseit
Fotó: TV2

A tragikus autóbaleset múlt héten, szeptember 27-én, Alsónémediben történt, a 44 éves színésznő és 5 éves kisfia éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak kora este, és épp egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra, amikor a száguldó BMW nekikütközött, felborította, ronccsá törte az autójukat, és mindketten súlyosan megsérültek. A tragédiáról itt olvashat hosszabban.

Sallai Nóra fiának gyilkosa megúszhatja? 

"Ha a vizsgálat megállapítja, hogy műszaki hiba okozta a balesetet, akkor az enyhítő körülmény, legyen szó bármely résztvevőről" - mondta Fridman Róbert ügyvéd.

"Ha jól tudom, a kanyarodó sofőr nem adta meg az elsőbbséget, a másik sofőr pedig átlépte a sebességhatárt, így elméletileg mindketten hibáztak. Talán csak az autók műszaki hibája lehet olyan körülmény, mely enyhítő, más nem nagyon. Az ő részéről elvárhatósági elv van, azaz, ő úgy gondolhatta, a KRESZ alapján, hogy más megadja neki az elsőbbséget. Az már egy másik kérdés, hogy ő maga túllépte a sebességkorlátozást, ezzel megsértve a KRESZ-t" - mondta a Borsnak.

De mit mond a vezetéstechnikai oktató? Kiderül, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!