Tulsa Királya: Sylvester Stallone 78 évesen is keménykedik, de jól áll neki

Tulsa királya
Tulsa királya
Fotó: IMDb
Vágólapra másolva!
Hosszabb szünet után visszatért az Emmy-jelölt sorozat, Sylvester Stallone első fikciós tévésorozata. Nem mindig hisszük el neki, hogy 78 évesen is le tudna ütni egy huszonéves óriást, de a kisvárosi maffiózót remekül hozza a Tulsa Királya című sorozatban.
Vágólapra másolva!

A Tulsa Királya vígjáték és egyben bűnügyi drámai sorozat, amelyet Taylor Sheridan készített a Paramount+ számára - itthon pedig a SkyShowtime adja. Sylvester Stallone-nak ez az első főszerepe egy forgatókönyv alapján készült televíziós sorozatban (mellette családi realityben látható, ami elvileg nem előre megírt, de természetesen nem nélkülözi az írói kreativitást). Stallone alakítja Dwight Manfredit, felbukkan még mellette Andrea Savage, Martin Starr, Jay Will, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, A.C. Peterson, Garrett Hedlund és Dana Delany. 

Sylvester Stallone a Tulsa Királya c. sorozatban
Dana Delany és Sylvester Stallone a Tulsa Királya c. sorozatban 
Fotó: IMDb 

Az Emmy-jelölt Tulsa Kingben Stallone a főszereplő, egy maffiózót alakít, aki sok év börtön után szabadul, de időközben igencsak átalakultak a belső viszonyok a bandán belül. Nem is nagyon találják a helyét, likvidálni (még) nem akarják, úgyhogy a bűnszövetkezet vezetői úgy döntenek, hogy elküldik a „világvégi” Tulsába, Oklahoma egyik városába, hogy ott próbálkozzon.

Tulsa Királya előbb kérdez, de aztán üt

Az alvilági figura persze nem tud egészen más személyiséget varázsolni magának, a helyzeteket fenyegetéssel, zsarolással, erőszakkal igyekszik megoldani - ebben hasonló a történet, mint a Lilyhammerben, ahol a Maffiózókban is látott Steven Van Zandt egy Frank Tagliano nevű bűnözőt alakított, aki új személyazonossággal, de régi reflexekkel és szokásokkal kezd új életet Finnországban.

Sylvester Stallone a Tulsa Királya c. sorozatban
Sylvester Stallone a Tulsa Királya c. sorozatban 
Fotó: IMDb 

A Tulsa King első évadjában elhangzik, rögtön az elején, hogy „itt nincs semmilyen banda, ember, ez a nagy büdös semmi”, így érkezése után Dwight Manfredi (Stallone) rögtön érzi, hogy ideális terep lehet a város (Tulsa Oklahomában van, 400 ezres város, New Yorkhoz képest persze tényleg falunak tűnhet). A módszerei és párbeszédei is viszonylag egyszerűek: van választásom? - kérdi egyszer tőle egy megzsarolt. Egyáltalán nincs – válaszolja egykedvűen a maffiózó, aki vagy a maga oldalára állítja az illetőt, vagy megveri, esetleg megöli, mert arra is van példa az első évadban.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!