Demokrácia és politikatudomány - konferencia

Vágólapra másolva!
Demokrácia és politikatudomány a 21. században címmel rendez az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ELTE ÁJK) péntektől kétnapos tudományos konferenciát Budapesten.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a konferencia az ELTE ÁJK ez évtől intézeti formában működő politikatudományi oktatás és kutatás profilját mutatja be.

A szakon ebben a tanévben először adnak ki nappali tagozatos főszakos diplomákat az első, 1997-ben felvett évfolyam végzős hallgatói számára.

Az idén ősszel kezdő elsőéves évfolyammal teljessé, mintegy hatszáz főssé válik a politológiai szak hallgatói létszáma, ahol először van együtt mind az öt évfolyam.

A szervezeti és létszámváltoztatás mellett jelentős a minőségi szint emelkedése is a szak életében, ahol mintegy 20 minősített oktató, közöttük 8 egyetemi tanár közreműködésével folytatnak posztgraduális doktori, valamint fő és párhuzamos szakos politológus képzést a jogászképzés mellett.

A közlés szerint a konferencia célja, hogy érzékeltesse a politológia tanszéken folyó tudományos kutatómunka fő hangsúlyait, bemutassa vezető oktatóit és a legsikeresebb hallgatókat is.

A konferenciát az esemény fővédnöke, Bihari Mihály alkotmánybíró, egyetemi tanár, a tudományok doktora nyitja meg. A konferencia három témakörrel foglalkozik: a politikaelmélet kihívásai, a nemzetközi politikai a változó világban, valamint a magyar politikai rendszer átalakulásának elemzése.

Az előadók közt szerepel többek közt Stumpf István kancelláriaminiszter, egyetemi docens; Schlett István egyetemi tanár; Navracsics Tibor egyetemi docens; Pokol Béla egyetemi tanár.

A konferencia anyagát kötetben is közreadják a szervezők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről