Szőkék előnyben

Vágólapra másolva!
A német férfiak a szőke nőket kedvelik az ágyban - legalábbis ezt állítja a Laura című női magazin.
Vágólapra másolva!

A szerkesztőség által rendelt felmérés szerint a megkérdezett férfiak csaknem fele (47 százaléka) a legszívesebben szőke nővel szórakozna el az ágyban, s csak 29 százalékuk részesíti előnyben a barnákat.

A feleség kiválasztásánál viszont jóformán semmi szerepet nem játszik a nő hajának színe. A Gewis közvélemény-kutatási intézet által megkérdezett 1015 - 18 és 49 év közötti - férfi 42 százaléka szőke, 41 százaléka pedig barna nőt tart ideális feleségnek.

"A szőke hajszín ritkább és erotikusan hat, a sötét viszont mély érzelmet és megbízhatóságot sejttet. Sok férfi pedig éppen ezt keresi, amikor családot készül alapítani" - vélekedett Kostanze Fakih berlini pszichológus.

A felmérés szerint a férfiak többsége nem bízik meg a fekete és a vörös hajú nőkben. Csak 18 százalék óhajtott fekete hajú nővel egy éjszakát eltölteni, s mindössze 14 százalékuk vezetne oltár elé ilyen hajszínű hölgyet. Még ennél is kevésbé kívánatosak azonban a vörös hajúak: a megkérdezettek hat százalékában keltenek vágyat és csak három százalékuk lenne hajlandó vörös hajú nőt feleségül venni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!