A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Élelmiszersegély: súlyos vádak az USA ellen

Vágólapra másolva!
Az Earthlife Africa szervezet kedden azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az ENSZ Fenntartható Fejlődési Csúcstalálkozóját arra használja fel, hogy genetikailag módosított élelmiszerekből álló segély, illetve mezőgazdasági segítség elfogadására kényszerítsen afrikai kormányokat. Az Earthlife szerint az USA a biotechnológia-ipar érdekeit szolgálja.
Vágólapra másolva!

"Felháborított minket, hogy az Egyesült Államok kormánya az éhínséget használja ki a genetikailag módosított élelmiszerek bevezetésére, ezért csatlakozunk azon afrikai civil szervezetekhez és gazdálkodókhoz, akik elítélik ezt a kényszerítő marketingstratégiát" - áll az Earthlife közleményében.

Az Earthlife elmondása szerint 53 millió dollár értékű mezőgazdasági biotechnológiai segítséget és 50 millió dollár értékű, genetikailag módosított élelmiszerekből álló segélyt ajánlanak Afrikának azért, hogy megpróbálják megtörni a négy éve tartó, az egész kontinensre kiterjedő, a genetikailag módosított élelmiszereket és terményeket érintő tilalmat.

"A legszélsőségesebb formában Dél-Afrikára próbál nyomást gyakorolni az USA kormánya: úgy próbálja az országot importszabályozásának feladására és a genetikailag módosított élelmiszerekből álló segély elfogadására kényszeríteni, hogy megtagadja az országtól a nem módosított eredetű élelmiszer-adományokat" - állítja az Earthlife.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!